Rallycross-VM, Spania: Timmy tok rotta på Johan i beinhard verdensmesterduell

Publisert
Timmy Hansen. (Foto: Tom Banks / IMG)
Timmy Hansen. (Foto: Tom Banks / IMG)

RALLYCROSS: Først er det verdt å nevne at Andreas Bakkerud tok seg hele veien til finalen, men ble et par nummer for liten da det gjaldt som mest og endte sist av de seks finaleførerne i den første av to VM-runder i Spania denne helgen. I front av finalen derimot skulle det bli en intens kamp mellom de siste tre års verdensmestere, Timmy Hansen i Peugeot og Johan Kristoffersson i Volkswagen.

Kristoffersson hadde pole position, men hadde Hansen side om side inn i første sving, hvor det også ble en skvis mellom disse på innsiden av muren som er plassert der. Kristoffersson kom seg ledende ut og tok føringen, mens Timmy midtveis tok alternativsporet og økte farten sakte men sikkert etter dette.

Volkswagen-føreren valgte å ta alternativsporet på siste runde. Dette skulle vise seg å være akkurat ikke nok. Selv i et desperat forsøkt i den siste lange venstresvingen maktet ikke Kristoffersson å komme seg forbi. Dermed ble Timmy Hansen den andre som utmanøvrer Johan Kristoffersson i en ren finaleduell etter at Mattias Ekström også har gjort det samme tidligere i år. Dette er også fjerde gang på syv løp at pallen blir tapetsert av svenske førere.

Sammen lagt leder Johan Kristoffersson nå med 25 poengs margin ned til Ekström. Andreas Bakkerud holder syvendeplassen sammenlagt, hele 95 poeng bak Kristoffersson.

Powered by Labrador CMS