Rallycrosscomebacket med ny mann i ex-Bakkerud-Focus

Ken Block «teamer» opp når det nye amerikanske rallycrossmesterskapet fortsetter i sommer.

Publisert

Den helt nye ARX-serien, basert på VM-oppskriften fra rettighetshaver IMG, fikk sin ilddåp på Silverstone for en snau måned siden, og det amerikanske rallycrossmesterskapet fortsetter på Formel 1-banen i Austin, Texas 14. juli.

Ford kom med en oppsiktsvekkende utgave av Focus RS i rallycrossammenheng for to år siden. Her har Ken Block holdt liv i bilene, og attpåtil oppdatert de for sesonen. (Foto: Loenbro Motorsports)

Den helt nye ARX-serien, basert på VM-oppskriften fra rettighetshaver IMG, fikk sin ilddåp på Silverstone for en snau måned siden, og det amerikanske rallycrossmesterskapet fortsetter på Formel 1-banen i Austin, Texas 14. juli.

Her er det laget en ny bane som også skal brukes under VM i rallycross i slutten av september, men den nye sløyfa innvies altså i midten av juli.

Den store, men ikke uventede, nyheten er at Ken Block er tilbake i rallycrossmanesjen etter at Ford Performance og Hoonigan Racing Division trakk seg ut av Rallycross-VM i fjor. Som kjent gikk dette også utover Andreas Bakkerud, som noen måneder senere signerte for Audi-teamet EKS.

Block har beholdt bilene som ble bygd til VM først i 2016, Ford Focus RSRX som de blir kalt, og den amerikanske showmannen har fått med seg canadiske Steve Arpin på laget nå som de kaster seg på ARX-bølgen.

Focus med oppgraderinger

Hoonigan Racing Division og Loenbro Motorsports inngår i år et samarbeid om driften av to biler i ARX og Arpin tar nå over bilen som Bakkerud tok én VM-bronse og tre enkeltseire med i 2016.

– Jeg er spent på den nye serien her i Amerika. De to siste årene har jeg kost meg med VM på heltid, men å kunne ta en kjapp flytur fra Utah og kunne kjøre med en nyoppdatert Ford Focus RS RX passer meg utmerket, sier Ken Block i en offisiell uttalelse.

Selv om han aldri ble en toppfører i Rallycross-VM er det ingen andre i internasjonal rallycross som har en større supporterbase enn 50-åringen som opprinnelig er fra Long Beach i California, blant annet med over seks millioner følgere på Facebook.

To pallplasser fra Hell (2014) og Hockenheim (2016) ble hans beste sportslige plasseringer, og 2017 ble hans beste sesong totalt sett med en niendeplass sammenlagt i mesterskapet. I den forhenværende amerikanske serien GRC tok hans bronse i 2013 og sølv 2014 og har totalt seks enkeltseire «på hjemmebane».

Ken Block og Andreas Bakkerud var teamkompiser i to år, 2016 og 2017. (Foto: Simen Næss Hagen)

Nytt rallycrosskapittel

Hans nye lagkompis Steve Arpin fra bronse fra i fjor som sitt beste sammenlagtresultat og har ingen erfaring i det tradisjonelle rallycrossformatet som ARX er tuftet på.

– Jeg kan ikke vente med å starte et nytt kapittel. IMG har gjort sakene sine bra med VM og jeg er spent på å se hvor de klarer å føre ARX videre, sier Arpin og legger til:

– Denne Focusen er et flott stykke maskin og det blir morsomt å se hvordan den gjør seg i konkurranse. Jeg regner med at denne nye serien vil skape en ny atmosfære i vårt nye samarbeid med Ken Block og Hoonigan Racing Division, sier canadieren.

Powered by Labrador CMS