Rallysporten rystet av ny tragedie

Både fører og kartleser omkom i en ulykke under spanske Rally Villa de Tineo denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Torsdag gikk sjokkbølgene verden rundt etter at det ble kjent av VM-stjernen Craig Breen omkom i en ulykke i forbindelse med testingen til Rally Kroatia neste uke. Lørdag skulle sporten rammes av enda en tragedie.

På den nest siste etappen kjørte rallyfører Julio César Castrillo og hans kartleser Francisco Javier Alvarez av veien og endte opp i et kraftig sammenstøt med et tre. Begge to døde av skadene de pådro seg, og løpet ble umiddelbart stoppet da arrangøren forstod omfanget av ulykken. Bilen de kjørte er en Citroén DS3 N5, en bil som kan minne om R5-kategorien, men under et simplere og rimeligere nasjonalt regelverk.

Både Castrillo og Alvarez var to godt anerkjente rallyutøvere hjemme i Spania og har begge vært aktive siden 90-tallet. Ifølge rallydatabasen eWRC-results.com har de vært en fast duo i rallybil siden starten på 2000-tallet og kjørt biler som Mitsubishi Lancer, Renault Megane Maxi, Hyundai Accent WRC og BMW M3 E30 for å nevne noe.

Uoffisielt er dette, etter Parc Fermés undersøkelser, det fjerde og femte dødsfallet totalt i organisert bilsport i 2023, men april er hittil en svært mørk måned for bilsporten hvor fire utøvere har gått bort. Ved siden av Breens dødsfall torsdag omkom amerikanske Justin Owen i et sprintløp på grusbelagt ovalbane bare for én uke siden. Den første dødsulykken i år skjedde i forbindelse med indisk standardbilracing i januar hvor K.E. Kumar omkom.

Ifølge Wikipedias oversikt har 2023 krevd like mange ofre som de de siste fire årene til sammen i organisert bilsport over hele verden.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS