Craig Breen.
Craig Breen.

Craig Breen er død

Den 33 år gamle Hyundai-føreren fra Irland har tragisk mistet livet i forbinelse med testingen til neste ukes Rally Kroatia.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Rallysporten ble torsdag rammet av svært triste nyheter. Hyundai Motorsport bekrefter nå at deres tredjefører Craig Breen har omkommet i forbindelse med testen som ble gjort nå en drøy uke før den kroatiske VM-runden i rally.

Hyundai Motorsport skriver følgende i en uttalelse:

– Det er med dyp sorg Hyundai Motorsport kan bekrefte at rallyfører Craig Breen i dag mistet livet i fobindelse med en ulykke under testen i forkant av Rally Kroatia. Kartleser James Fulton kom uskadet fra ulykken som skjedde i tidlig ettermiddag lokal tid. Hyundai Motorsport sender sine dypeste kondolanser til Craigs venner, familie og hans mange tilhengere.

VG har snakket med Petter Solberg som har følgende å si etter den tragiske nyheten torsdag:

– Jeg er i sjokk etter å ha fått vite dette for tre minutter siden. Jeg har ikke ord og er helt kvalm, sier Solberg til VG.

Mads Østberg har uttalt seg til nyhetsbyrået NTB:

– Jeg fikk akkurat vite om dette. Han var en person jeg satte pris på. Vi var teamkompiser i flere sesonger, sier Østberg til NTB.

Breen skulle dele tredjebilen med Dani Sordo denne sesongen etter at han og M-Sport skilte lag etter en turbulent 2022-sesong. Iren åpnet sesongen knallsterkt ved flere imponerende etappeseire og tidsvis kamp om seieren under Rally Sverige, og endte også opp med en imponerende andreplass i dette løpet.

Siden 2014 har Breen deltatt i toppklassen, både i fulle sesonger og som deltidsfører. Han tok sin første pallplass i Rally Finland i 2016, men rakk aldri å totalvinne et løp. Pallplassen i Finland framkalte ekstra følelser hos iren, som fire år tidligere, i 2012, hadde mistet kartleseren Gareth Roberts i en ulykke. Samme år vant Breen SWRC-mesterskapet, som er forgjengeren til dagens WRC 2.

Powered by Labrador CMS