Dennis Hauger håper på å gjenskape dette bildet når Formel 2-mesterskapet tar turen innom Spielberg. Nordmannen har historisk sett hatt svært gode løp på «hjemmebanen».

Sist herjet Dennis med konkurrentene sine — denne helgen håper han å repetere fjorårets bragder

Aurskogingen har all grunn til å glede seg til en ny racinghelg blant fjellene i Spielberg.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Det er en revansjelysten Dennis Hauger som går inn porten på Red Bull Ring denne helgen, da Formel 2-sirkuset fortsetter under Østerrike Grand Prix. Det norske racingtalentet har mange gode erfaringer å vise til på denne banen.

FORMEL 2: Det er en revansjelysten Dennis Hauger som går inn porten på Red Bull Ring denne helgen, da Formel 2-sirkuset fortsetter under Østerrike Grand Prix. Det norske racingtalentet har mange gode erfaringer å vise til på denne banen.

Statistisk sett har Hauger vunnet minst én gang hver eneste helg han har deltatt på et billøp på Red Bull Ring, med unntaket av løpene han kjørte i sitt første år i Formel 3. I fjor tok han med seg både pole position, seier, en andreplass og en tredjeplass.

Løpene forrige helg fungerte som en stein i Atlanterhavet for Hauger. Feil lufttrykk i opptørkende vær under sprintløpet gjorde at han mistet sjansen til å ta poeng. Mens et sammenstøt med Roy Nissany på åpningsrunden i hovedløpet gjorde at han måtte bryte.

Hauger startet Silverstone-helgen på en femteplass. Inn mot helgens løp ligger han på en tiende i sammendraget.

I løpet av Formel 3-løpene på Red Bull Ring i fjor, testet Hauger alle stegene på pallen.

— Det er ganske mange muligheter på Red Bull Ring, en del rettstrekker og sjanser til å foreta forbikjøringer. Det pleier ofte å være ganske nærme under kvalifiseringen, så det gjelder å få alt til å stemme, sier Hauger i en pressemelding.

Til tross for suksessen Hauger har hatt på Red Bull Ring, føler han ikke at det er den mest spennende banen på kalenderen. Han syns dog at det er gøy å kjøre der, men understreker utfordringene med å få en perfekt helg.

— Det kommer virkelig an på detaljene for å få den beste runden. Og under løpene skjer det normalt sett ganske mye, forteller han.

Det har han helt rett i. Hvert fall i Formel 3. Løpene i fjor var preget av flere sikkerhetsbiler etter avkjøringer og krasjer. Regn preget også sesongåpningen i 2020 i både Formel 2 og Formel 3.

— Jeg vant der i F3 i fjor så jeg vet at jeg har et godt tempo på banen. Men jeg har aldri vært der i en F2-bil, så vi må se hvordan det blir. Vi kommer hvert fall til å gjøre alt vi kan for å være så klar som mulig for helgen, avslutter han.

Powered by Labrador CMS