Dennis Olsen under våte og krevende forhold på Red Bull Ring i Østerrike.

Snuoperasjonen spolert da Dennis ble spist opp av slicks-ulvene

Dennis Olsen var i ferd med å gjøre et kanonløp da fuktigheten i banen sa takk for seg.

Publisert

RACING: Etter tre ganske positive helger med tre pallplasser for Dennis Olsen, så skulle den østerrikske DTM-helgen på Red Bull Ring bli av det tunge slaget igjen. Porsche-bilene slet med farten på kvalifiseringen og i løpet på tørre forhold lørdag, og enklere ble det ikke for Olsen av at han havnet i et sammenstøt med Clemens Schmid som endte med brutt løp etter bare en halv runde.

Revansjelysten var derfor stor til søndagens løp, og optimismen ble naturlig nok høyere ved at regnet sprutet over Spielberg og Red Bull Ring. Ettersom Porsche har slitt med toppeffekten sammenliknet med konkurrentene så er det nettopp ustabile forhold, tekniske banekarakterer og lavere topphastighet de har vært avhengige av for å prestere.

Likevel satt det ikke helt på kvalifiseringen, og Olsen måtte atter en gang starte langt bak, det vil si en 17. startposisjon til søndagens løp.

Tidlig valgte han å gå i sitt obligatoriske pitstopp i regnværet som var, og etter dette var også farten stabilt god mens konkurrentene foran begynte å slite. I det som liknet gradvis opptørk var det også flere som ventet helt til siste slutt innenfor pitvinduet med å gå inn, nettopp for å sette på slicksdekk.

Umiddelbart så ikke dette lovende ut, og Olsen hadde klatret seg helt opp til en fjerdeplass da pitregnskapet var gjort. Dermed lå han han til et oppløftende kanonresultat i en ellers grå og tung helg. Men dessverre skulle dette være for godt til å være sant.

Konkurrentene som ventet til siste stund med å sette på slicks fikk et ordentlig momentum da banen etterhvert ble mer eller mindre helt tørr. Dermed hadde ikke Olsen noe å stille opp med, og til slutt raste han nedover på lista. Han berget i utgangspunktet det som var tiendeplass og ett poeng, med Maximilian Götz fikk en tidsstraff etter løpet, slik at Olsen ble flyttet opp til en niendeplass og derav to mesterskapspoeng.

– Vi tok en undercut på de andre for å komme fri fra trafikken tidlig, og da var det altfor tidlig å sette på slicks. Været var ustabilt, så det kunne gå begge veier. Siste runden startet det å regne igjen, så det er snakk om kun gambling. Vi hadde riktig strategi, for hvis man ser på det totale bildet, så tjente vi på å kjøre på regndekkene, sier Olsen til Parc Fermé.

Porsche-kollega Thomas Preining vant søndagsløpet foran Luca Stolz og med Maro Engel på en tredjeplass. Den svake poengfangsten denne helgen gjør at Olsen dessverre faller ned til en åttendeplass i sammendraget.

Powered by Labrador CMS