Dennis Olsen var alt annet enn blid da han klatret ut av bilen etter brutt løp allerede på den første runden.

Rasende Dennis etter påkjørsel på Red Bull Ring

Lørdagsløpet ble spolert etter bare én runde, og det fikk Dennis Olsen til å fyre av mot konkurrenten.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Det ble atter en tung kvalifisering for Dennis Olsen som klokket seg inn til en beskjeden 18. tid lørdag morgen. Den østerrikske banen i Spielberg, Red Bull Ring, er kjent for sine langsider som har vært en åpenbar akilleshæl for Porsche og Dennis Olsen denne sesongen.

RACING: Det ble atter en tung kvalifisering for Dennis Olsen som klokket seg inn til en beskjeden 18. tid lørdag morgen. Den østerrikske banen i Spielberg, Red Bull Ring, er kjent for sine langsider som har vært en åpenbar akilleshæl for Porsche og Dennis Olsen denne sesongen.

Oddsmessig var det derfor ingen bombe at det ble et vanskeligere utgangspunkt for Olsen og hans to andre Porsche-kolleger denne helgen, og med 18. startposisjon blir man også liggende i en flaskehals på de første rundene før feltet får stabilisert seg.

Dessverre skulle løpet ende tidlig for Olsen. I et forbikjøringsforsøk på Lamborghini-fører Clemens Schmid på yttersvingen i andre sektor endte han opp med å få en smell på venstre bakhjulsoppheng før han ble stående i grusfella. Olsen kom seg videre, men skadene var for omfattende til at han kunne fullføre løpet.

Dennis Olsen på vei ut fra pitgarasjen i forkant av lørdagens løp på Red Bull Ring.

I stedet var han første mann til å føye seg inn på bruttlista, og han var alt annet enn smørblid da han midtveis i løpet forklarte hvordan han oppfattet situasjonen.

– Folk er tydeligvis ikke i stand til å kjøre ved siden av hverandre. Samme fyr gjorde det samme i løp to på Spa, og atter en gang blir vi offer for en skadet bil, dessverre. Jeg håper det får konsekvenser for ham, for han klarer åpenbart ikke å oppføre seg ute på banen, sa en lettere irritert Olsen underveis i løpet på Red Bull Ring.

18. plassen var uansett et vanskelig utgangspunkt med tanke på å få poeng, men slik løpet utviklet seg var det slettes ikke umulig. BoP-justeringene etter kvalifiseringen talte til Porsches fordel, noe Porsche-kollega Thomas Preining beviste ved å klatre fra en 13. plass til det som liknet en femteplass, før han pådro seg en tidsstraff og ramlet ned på lista igjen.

For Olsen var løpet uansett kjørt etter kun en halv runde,

– Det er mye skader og vi mister muligheten for poeng. Etter kvalifiseringen i dag havner vi i en posisjon hvor sånne ting skjer, men det er først og fremst litt trist at vi ikke han kjøre pent og rettferdig også lengre bak i feltet, slår han fast.

Schmid, som selv endte med å bryte løpet ikke mange rundene før slutt, har foreløpig ikke kommet med noen uttalelser vedrørende hendelsen. Både Olsen og Schmid ble kalt inn til dommerne etter løpet, men hva utfallet eventuelt blir er ikke kjent foreløpig.

Det var Red Bull- og Ferrari-fører Nick Cassidy som vant løpet i overlegen stil, foran tyske Rene Rast i Audi og italienske Mirko Bortolotti i Lamborghini.

Powered by Labrador CMS