Kimi Räikkönen klatrer uskadd ut av bilen sin etter en krasj som endte løpet til finlenderen.

Stang ut for Kimi i hans første NASCAR-løp i toppklassen: — Jeg var ikke veldig involvert i det egentlig

Rett etter at feltet var krysset halvveis blir Kimi Räikkönen uheldigvis dratt med i en hendelse som gjorde at han måtte bryte.

Publisert Sist oppdatert

NASCAR: Det var en hendelsesrik debut i toppklassen av Amerikas mest anerkjente bilsportgren for Kimi Räikkönen. Dessverre ville det seg ikke da en hendelse i busstopp-sjikanen gjorde at han møtte dekkbarrieren.

Før det hadde Räikkönen vist seg fram på vått underlag og klatret flere plasseringer fra start. Han knivet også mot tidligere mester Chase Elliot ved en anledning.

— Jeg var ikke veldig involvert i det egentlig, jeg hadde en god linje der også virket det som om alle kjørte til venstre. Dessverre hadde jeg ikke noe tid på å reagere, sa finlenderen etter en liten sjekk i legesenteret.

Selv om dette er hans første løp i toppklassen er ikke dette første gang Räikkönen beveger seg i NASCAR-miljøet. For drøye 11 år siden kjørte han to løp i det som kalles Truck-serien og Xfinity-serien. Det kan sammenlignes med formelbilstigens Formel 3- og Formel 2.

Räikkönen var og med på å skape NASCAR-historie med sin start denne helgen. Det er første gang så mye som syv nasjoner representeres under et NASCAR-løp. En annen profilert bilsportstjerne som også har gjort sin debut i dag er Mike Rockenfeller. Daniil Kvyat har tidligere kjørt et løp i Cup-serien, da på Indianapolis-banen.

Powered by Labrador CMS