Ole Henry Steinsholt, her etter EM-seieren på Höljes tidligere i sommer.

RallyX Grenland:

Steinsholt frustrert etter å ha mistet nok en pallplass på juryrommet

Ole Henry Steinsholt har ikke akkurat vært heldig med jurybeslutningene som har kommet hans vei denne sesongen.

Publisert

RALLYCROSS: På Grenland Motorsenter var det denne helgen et tettpakket rallycross-program med NM for Supercar-klassen, årets tredje NM-runde for Supernasjonal og ikke minst RallyX som denne helgen returnerte til Norge for første gang siden før pandemien. 

RALLYCROSS: På Grenland Motorsenter var det denne helgen et tettpakket rallycross-program med NM for Supercar-klassen, årets tredje NM-runde for Supernasjonal og ikke minst RallyX som denne helgen returnerte til Norge for første gang siden før pandemien. 

På hjemmebane var det nordmenn i alle finaler sett bort fra 2WD Open-klassen hvor kun tre biler kjempet om seieren, men det var kun en fører med norsk pass som fikk gleden av å krysse mållinjen først på hjemmebane.

– Avgjøres ikke på banen

Ole Henry Steinsholt kunne nemlig juble for seier i Supercar Lites, men som vi har sett tidligere i sesongen stilnet palljubelen etter at juryen fikk sagt sitt.

– Som kjent fra tidligere i år så avgjøres det ikke på banen, får en fem sekunders tidsstraff for en forbikjøring i den siste svingen og ender på en femteplass, skriver Steinsholt selv på Facebook.

Steinsholt som forrige helg fullførte EM-sesongen i RX2e har i årets comeback på den internasjonale scenen vært involvert i en rekke hendelser, og i de fleste av de har jurybeslutningene gått feil vei for Larvik-gutten. Også denne gangen er han ikke overraskende uenig i juryens avgjørelse.

– En type forbikjøring jeg mener hører hjemme i rallycross og en forbikjøring jeg har gjort flere ganger i samme sving på samme bane, skriver han.

Flere norske pallplasser

I Supercar AM-klassen ble det en helnorsk pall med seier til Jens Hvaal foran Stein Egil Jenssen og Hans-Jøran Østreng. David Norgård kjørte også i finalen, men han kom ikke til mål. 

I Supercar Pro-klassen kom Ole Christian Veiby til sin andre finale for dagen etter å allerede ha sikret NM-gull i Supercar tidligere samme dag. Der ble det andreplass bak teamkamerat Johan Kristoffersson. Veiby er nummer fire i mesterskapet før siste løpshelg på Höljes som kjøres denne uken.

I Junior Crosscar var det flere nordmenn til start, og av de så var det Oliver Tveiten Sollie som kom seg videre til finalen. Hønefoss-gutten kom i mål som nummer fem, mens løpet ble vunnet av Mikael Ditto foran Joonatan Ylilammi og Lauri Halonen. I mesterskapet er Sollie nummer fire før avslutningshelgen på Höljes.

I finalen i Crosscar-klassen var det også flere nordmenn til start, og to av de kom seg videre til finalen. Thomas Eek Murstad kom i mål som nummer to bak den svenske seiersherren Elias Svensson, mens Markus Gimle Enger ble nummer fem. Murstad er nummer to i mesterskapet kun to poeng bak ledende Sebastian Enholm, og han kan med andre ord sikre mesterskapstittelen kommende helg.

Powered by Labrador CMS