Ole Christian Veiby sikret NM-seier under en travel finalesøndag i Grenland.
Ole Christian Veiby sikret NM-seier under en travel finalesøndag i Grenland.

Veiby ble norgesmester

Ole Christian Veiby er en tittel rikere etter søndagens NM-finale i Supercar.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Hos NMK Grenland er det denne helgen full fart og rallycrossfest fra morgen til kveld. Supernasjonal-klassene har sin tredje NM-runde for året her, RallyX er tilbake i Norge for første gang siden før pandemien og midt opp i det hele har også sesongens eneste og dermed helt avgjørende NM-runde i Supercar blitt kjørt. 

Samkjøringen med RallyX gjør at startfeltet er av det imponerende slaget. I finalen var det Ole Christian Veiby, Sondre Evjen, Hans-Jøran Østreng, Jens Hvaal David Norgård og Thomas Eek Murstad som skulle gjøre opp om seieren og ikke minst norgesmester-tittelen.

Sondre Evjen fikk en god start fra plata og utfordret Veiby inn mot første sving, men VM-føreren tok likevel ledelsen og holdt fast på den gjennom løpet uten for store problemer. 

– Det var deilig. Fy fader det var tight med Sondre i starten der! Det var gøy, det var veldig veldig gøy, sa Veiby før han hastet videre til Supercar-finalen i RallyX hvor han også deltok denne søndagen.

Evjen holdt på sin side fast på andreplassen, mens det var Jens Hvaal som tok den siste pallplassen etter en intens duell med hjemmefører David Norgård. 

Parc Fermé kommer tilbake med mer fra den omfattende rallycross-helgen på Grenland Motorsenter.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS