Bekymra etter storbrannen:

– Internasjonal rallycross går bare nedover om dagen

Ole Henry Steinsholt er bekymra for rallycrossens fremtid, men han ser denne helgen frem til å bli utfordra av VM-eliten.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Ole Henry Steinsholt kjører i Rallycross-VMs fremste supportklasse RX2e, som denne helgen blir hovedattraksjonen på belgiske Mettet grunnet at etterforskningen av storbrannen på Lydden Hill enda ikke er konkludert, og VM-runden kan følgelig ikke gjennomføres. Steinsholt ser en negativ trend i internasjonal rallycross, og han er redd for at brannen nå gjør situasjonen enda mer usikker. 

RALLYCROSS: Ole Henry Steinsholt kjører i Rallycross-VMs fremste supportklasse RX2e, som denne helgen blir hovedattraksjonen på belgiske Mettet grunnet at etterforskningen av storbrannen på Lydden Hill enda ikke er konkludert, og VM-runden kan følgelig ikke gjennomføres. Steinsholt ser en negativ trend i internasjonal rallycross, og han er redd for at brannen nå gjør situasjonen enda mer usikker. 

– Spør du meg så går internasjonal rallycross bare nedover om dagen. Det er ikke så mange med lenger, og med den brannen så er alt veldig usikkert, forteller Ole Henry Steinsholt til Parc Fermé.

– Jeg er redd for rallycrossens fremtid. Når du ser på de siste åra har det bare gått nedover med antall startende og publikum og alt som er. Også blir det en ond sirkel når færre og færre er med og da blir det dyrere og dyrere for de som er igjen, fortsetter Steinsholt. 

Fornøyd uansett utfall

Steinsholt kom i år tilbake til den internasjonale scenen etter at han brukte fjoråret på å bygge opp igjen karrieren etter utestengelsen året før. Før sesongen var målet å komme på pallen i mesterskapet, men på hjemmebane ble det en krevende sesongstart rent poengmessig. 

Først fikk han fem minuspoeng etter at forvirring rundt hvilket regelverk som gjaldt gjorde at han testet for tett opp til sesongstart, før to reprimander ga han ytterlige fem minuspoeng. Men selv om han nå er nummer seks istedenfor nummer fire (som han rent hypotetisk ville vært uten ti minuspoeng) er han fortsatt på skuddhold for den pallplassen han satte som mål før sesongen. 

– Hele sesongen ble jo egentlig ødelagt av den første runden med ti minuspoeng. Men etter det har vi egentlig bare tatt løp for løp, og det har gått veldig bra. Nå ligger vi plutselig i posisjon til å kjempe om en pallplass i mesterskapet, forteller han optimistisk.

Og selv om det blir en kamp om å komme seg opp på pallen i sammendraget de to gjenværende rundene av sesongen er Steinsholt uansett godt fornøyd med sesongen etter den krevende starten. 

– Det var ikke noen optimal start på sesongen i år uansett så får vi en pallplass så er det bare en kjempebonus. Vi har vist at vi har tempo til å kjempe i toppen og å vinne løp så uansett om vi ender som nummer tre eller fire er vi fornøyde med sesongen, slår han fast. 

Ny konkurranse

Ole Henry Steinsholt kunne stolt posere for fotografene etter seieren i Sverige tidligere i sommer. Viktor Vranckx blir ikke en trussel for Steinsholt denne helgen ettersom at han har trukket seg i protest.

I kampen om viktige poeng møter Steisnholt denne helgen nye konkurrenter når Ole Christian Veiby, Johan Kristoffersson og brødrene Kevin og Timmy Hansen hopper inn i RX2e. 

– Det blir kult. Det er en mulighet for å vise hva man er god for. Det er de som har presset på seg. Det er verre for de om de blir kjørt fra av oss enn omvendt, forteller han om den økte konkurransen.

En som ikke synes det er spesielt kult er mesterskapsleder Viktor Vranckx som har trukket seg fra løpshelgen på hjemmebane i protest fordi at han mener at konkurrentene i de teamene VM-førerne kommer inn i får en urettmessig fordel. Det er et perspektiv også Steinsholt kan forstå.

– Jeg kan se det. Både han og jeg står alene, og selv om førerne ikke der for å ødelegge for noen så stiller teamene litt sterkere med flere biler og førere som kan sammenligne oppsett. 

– Men at de ville ødelagt for oss andre det vil jeg ikke tro. Det tror jeg ikke de er lagd for. De er vinnerskaller de også, fortsetter han. 

Selv har Steinsholt som mål om å nå finalen. Kommer man først dit mener han at alt er mulig, noe han viste i Sverige tidligere i sommer da han kom først over målstreken. 

– Målet er å stå i finalen. Også har jeg erfaring med at så lenge du er der så kan egentlig alt skje, sier Larvik-gutten.

Når det for en gangs skyld er en annen nordmann på start ved Ole Christian Veiby er det også et lite mål å vinne den interne landskampen. 

– Det er selvfølgelig et lite mål man har, og man kjører alltid for å stå på pallen. Det blir hvertfall spennende å se hva man kan få til, avslutter Steinsholt.

Powered by Labrador CMS