Her blir Kristine Udnæseth kastet opp i luften under helgens Rallycross-NM.

Har fått inn over 100.000 kroner etter kjempekrasjen:

– Jeg har egentlig ikke ord for hvor mye det betyr

Kristine Udnæseth har fått stor støtte etter en omfattende krasj under helgens Rallycross-NM.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Helgens NM-runde på Grenland var den tredje av de fem som skal kjøres denne sesongen etter at løpshelgen på Finnskogbanen måtte utsettes til Oktober. Underveis var det Kristine Udnæseth som sto for et av de mest dramatiske øyeblikkene da hun ble kastet opp i lufta i den 3. omgangen i juniorklassen lørdag. Heldigvis sto alt bra til med føreren etter krasjen.

RALLYCROSS: Helgens NM-runde på Grenland var den tredje av de fem som skal kjøres denne sesongen etter at løpshelgen på Finnskogbanen måtte utsettes til Oktober. Underveis var det Kristine Udnæseth som sto for et av de mest dramatiske øyeblikkene da hun ble kastet opp i lufta i den 3. omgangen i juniorklassen lørdag. Heldigvis sto alt bra til med føreren etter krasjen.

– Jeg kjenner at jeg er litt mørbanka men alt har gått veldig bra og jeg har blitt undersøkt på sykehus så alt er i orden, forteller Udnæseth i intervju med Rallycross.no

Mottar betydelig støtte

Kristine Udnæseth er i god behold etter den voldsomme krasjen denne helgen.

Skadene på bilen er ikke akkurat bare kosmetiske, og sammen med familie og støttespillere står Udnæseth nå foran en omfattende jobb for å få bilen klar igjen til nye løp. Per nå virker det til at motor og girkasse har klart seg bra, men karosseriet er naturligvis vraket. 

Den kostbare veien tilbake har allerede gjennom helgen blitt betydelig enklere ved hjelp av fans og andre støttespillere som har støttet Kristine via Spleis. I skrivende stund har det kommet inn rett over 100 000 kroner. 

– Jeg setter så utrolig stor pris på det at jeg har egentlig ikke ord for hvor mye det betyr og det er så godt å se hvilket miljø vi er en del av, forteller hun. 

Kristine hadde naturlig nok gledet seg til å kjøre NM på hjemmebane på Finnskogbanen i Oktober, men selv tror hun at det kommer for tidlig til at bilen skal bli klar i tide. Uansett er arbeidet for å komme tilbake i gang. 

– Nei den gjør nok ikke det, (blir klar joun. anm.) men jeg har jo gode folk rundt meg så vi setter i gang så får vi se hvor langt vi kommer, fortsetter hun

I påvente av at hun kan kjøre rallycross igjen blir det bilcross-løp på nettopp Finnskogbanen under Finnskogfestivalen som går av stabelen denne helgen. Planen var å kjøre både rallycross og bilcross, men nå blir det altså kun bilcross. Selv om en sånn krasj kan prege enhver fører er hun klar for å komme tilbake og stille opp i nye løp.

– Jeg kjente det i dag når jeg så bilen at det knyttet seg litt i magen, men vi får prøve. Det skal nok gå bra, sier Udnesæth om å komme tilbake i bilen. 

Hjemmeseier i juniorklassen

Blant konkurrentene som i motsetningen til Kristine Udnæseth kunne stille til start også på søndag var det hjemmefører Johannes Rafoss som tok seieren i finalen foran Tobias Spangen og Markus Røsrud. 

Denne helgen var der Carl Erik Berg som vant den interne kjæresteduellen.

– Det er helt rått å gjøre det på hjemmebane, sa Rafoss etter norgescupseier i juniorklassen.

Det ble også kjørt norgescup for historisk klasse, og i finalen var det Arnfinn Bergseng som kom seirende ut foran Bjørn Egil Dahlen og Ole Johan Sæter. 

Etter at norgescup-klassene hadde kåret helgens vinnere var det duket for de fire Supernasjonal-klassene med NM-status. I klasse 1 var det Mats Martinsen som var raskest foran Carl Erik Berg som denne gangen slo kjæresten Andrine Rafoss. 

– Det var veldig deilig. Helt perfekt start også var det egentlig bare å pushe på derfra, sa Marthinsen som i mesteparten av løpet hadde konkurrentene på en armlengdes avstand. 

– NMK Grenland er den store vinneren

I klasse 2 tok Lasse Aaberg ledelsen fra start, og etter det så han seg aldri tilbake. Sigurd Erik Egeland og Nikolai Karlsen kapret de to siste pallplassene. Riktig nok kom Thomas Voie i mål foran Karlsen, men 

– Jeg kunne aldri drømt om en bedre finale enn dette, sa Aaberg etter målgang.

I klasse 3 var Marius Solberg Hansen tilbake i rallycross-bilen etter at en kostbar rask i TCR Danmark satte en stopper for resten av årets racing-sesong for hans del. Det ble dog en kortvarig finale for Solberg Hansen som måtte bryte med tekniske problemer. Langt bedre gikk det for Thomas Bryntesson som vant finalen foran Fredrik Kviserud og Petter Leirhol.

I den fjerde og siste klassen for bilene med over 2,4-liters motorvolum var det Simen Engsvik som tok seieren foran Herbjørn Haug og Marcus Myrseth. 

– Jeg hørte det fra spotteren og så i speilet at det var de billengdene jeg trengte, så da var det bare å kjøre, sa en svært fornøyd Simen Engsvik etter å ha tatt seieren

Andremann Herbjørn Haug avsluttet dagen med en velfortent takk til arrangørene av den omfattende rallycrosshelgen på Grenland Motorsenter. 

– Dette har vært et av de desidert best arrangerte billøpene jeg har sett gjennom tidene. NMK Grenland er den store vinneren denne helga her. Det er mange små vinnere som har kjørt bil, men arrangøren er den store vinneren, Gratulerer til NMK Grenland. 

Neste NM-runde kjøres på Momarken 16. og 17. september før sesongen avsluttes på Finnskogbanen 8. - 10. oktober. 

Powered by Labrador CMS