Steve Røkland under Rally Sørland tidligere i vår, som er det siste løpet bilen foreløpig er brukt.

Steve får støtte av tusenvis: – Fremdeles et stort håp om å få igjen godbilen min

Rallyfører Steve Røkland opplevde noe av det verste en kan oppleve som rallyfører, rent materialistisk. Fortsatt er det ingen spor etter hans frastjålede rallybil.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: For i det han skulle forberede utlån av rallybilen til sprintrallyet i Aurskog-Høland, så var både bil og henger helt borte fra verkstedet utenfor Kongsvinger sentrum. Marerittet var et faktum. Hans Peugeot 208 R2, som har vært i hans eie i nesten ti år, er forsvunnet sammen med skaphengeren.

– Dette er veldig tungt. Rally har vært livet mitt hele tida, så dette er ikke noe gøy, sier Røkland til lokalavisen Glåmdalen lørdag morgen.

Over 7000 delinger

Når Parc Fermé tar kontakt litt senere i helgen, så har over 7000 delt innlegget hans på Facebook, og flere andre poser og innlegg er delt hyppig. Kommentarfeltet flyter over av både støtteerklæringer og mulige vitneobservasjoner. Det er tydelig at både rallymiljøet og nettverket blant venner og bekjente står samlet for å hjelpe den ulykksalige føreren.

Steve Røkland, her fra Rally Sørland tidligere i år. Kongsvinger-gutten er knust over tyveriet, men samtidig rørt over støtten han har fått på sosiale medier for å spre budskapet mest mulig - i håp om å finne igjen bilen og hengeren, og kanskje fange tyvene.

– Jeg setter stor pris på all engasjement og hjelp jeg får av folk. Det er godt å se støtten man får av folk innad i miljøet og utenfor. Og jeg kan ikke legge skjul på at dette er helt sykt tungt, og man tenker jo selvfølgelig det verste om man ikke klarer å finne igjen bilen. Selv om jeg fremdeles har et stort håp om finne igjen godbilen min, sier Røkland til Parc Fermé.

Over 400.000 kroner

Han estimerer verdien på rallybilen til cirka 360.000 kroner og hengeren på rundt 70.000 kroner. Med andre ord en totalverdi på godt over 400.000 kroner. Saken er for lengst politianmeldt og etterforskning pågår.

Skaphengeren har registreringsnummer HP9660. Rallybilen inni har registreringsnummer HJ85351.

– Ja, det er snakk om verdier for en god del hundretusener. Vi har varslet grensa, men det har så langt ikke kommet inn opplysninger. Vi er selvfølgelig veldig interessert i tips, sier operasjonslederen Frode Øverås til Glåmdalen, som ber folk ta kontakt på 02800.

Mørk kassebil er interessant

Selv melder Røkland at han har fått masse tilbakemeldinger på mulige aktuelle observasjoner som også er interessant for politiet.

– Det er observert en mørk kassebil med hengeren utenfor verkstedet ved 23-tiden i går kveld og en svart kassebil med ekstralys med henger i full gass over Edsberg mot Skarnes ved 00:45. Vi etterlyser nå denne kassebilen (muligens en Opel Vivaro). Tusen takk for all engasjement og hjelp så langt, skriver Røkland.

Skaphengeren har registreringsnummer HP9660. Rallybilen har registreringsnummer HJ85351.

Powered by Labrador CMS