David Richards.
David Richards.

Storbritannia gjør som Norge og går mot FIA – stenger ute alle russere og hviterussere

Det britiske bilsportforbundet går mot FIA og nekter russiske og hviterussiske motorsportutøvere delta i konkurranser på de britiske øyer.

Publisert

FORMEL 1: Beslutningen betyr at blant annet Nikita Mazepin blir utestengt fra Storbritannia Grand Prix uavhengig av at FIA har besluttet at russiske og hviterussiske motorsportutøvere kan konkurrere under nøytralt flagg. Det samme gjelder også andre russere og hviterussere som eventuelt har planlagt å konkurrere på britisk jord.

Dermed har en rekke organisasjoner, blant dem Norges Bilsportforbund, gitt samme beskjed. «Utøvere fra Russland og Hviterussland utestenges fra arrangement i Norge. Samtidig vil heller ikke norske utøvere delta i Russland eller Hviterussland inntil videre.»

– Alle som er involvert i motorsport i Storbritannia fordømmer handlingene som Russland og Hviterussland har gjort ovenfor Ukraina, og vi uttrykker vår solidaritet med alle som er berørt av konflikten. Det er på tide at bilsporten reiser seg og støtter våre kollegaer i Federation Automobile d’Ukraine (FAU), sa David Richards – lederen av det britiske bilsportforbundet.

Richards oppfordret andre land til å følge deres eksempel.

Powered by Labrador CMS