Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Svært lovende takter i Monacos gater etter nedturen sist helg

Etter treningstidene å dømme er det mye som tyder på at selvtilliten er alt annet enn ødelagt under en uke etter at han leverte sesongverste av egen kjøring.

Publisert

FORMEL 2: Under løpshelgen i Spania forrige uke var det ikke uflaks eller uheldige omstendigheter å skylde på da Dennis Hauger leverte noe av det svakeste han har gjort rent sportslig på lang tid. Derfor var det knyttet stor spenning til hvordan dette bakteppet skulle prege ham i det som er sesongens desidert mest tekniske løpshelg når de besøker Monacos gater denne helgen.

Spesielt fordi Hauger også er førstereis på en bane det ellers er svært lite kjøremuligheter på da gatene kun er åpen for deltakerne kun denne helgen i løpet av et år. At Dennis jevnt satte lilla sektor-tider og endte på en tredjetid etter den eneste offisielle treningen tyder på at det i alle fall ikke er noe galt med selvtilliten og «confidencen» - et uttrykk han selv bruker titt og ofte.

Det var mesterskapsleder Felipe Drugovich som satte den raskeste rundetiden, bare to tusendeler foran Ralph Boschung. Hauger var heller ikke langt bak med sine 48 tusendeler opp til brasilianseren.

19-åringen fikk imidlertid avbrutt en av sine runder hvor han lå an til å kjøre raskere enn det som ble hans personlige bestenotering, og Viaplay-kommentatorene Atle Gulbrandsen og Henning Isdal er bombesikre på at Hauger ville satt raskeste rundetid hadde det ikke vært for trafikken som ofte hopet seg opp i enden av siste sektor på banen.

Løpshelgen på Monaco skiller seg ofte litt ut fra andre tradisjonelle Grand Prix-helger. Riktignok er det nytt at Formel 1 ikke kjører sine to første treninger torsdag, slik Formel 2 gjorde i dag. De gjennomfører ordinær løpshelg med treninger fra fredag, mens Formel 2 også går på med kvalifisering fredag.

Formatet er riktig nok litt annerledes fordi banen også er kort og trang. I Formel 2 deles førerne opp i to puljer, og får også litt kortere tid - men bedre plass - i løpet av sin kvalifisering. Puljene deles opp etter par- og oddetall, hvor startnumre med oddetall kjører i første pulje. Ettersom Hauger har start nummer én skal han derfor kjøre sine 16 minutter i den første pulja.

Powered by Labrador CMS