Ott Tänak.

Tänak holdt unna og sikret sensasjonell seier på bortebane

Han har ledet fra start til mål og holdt unna for en jagende VM-leder på hjemlige trakter da alt skulle avgjøres i Rally Finland.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Med en ledelse på bare 8,4 sekunder kunne VM-leder Kalle Rovanperä ha en teoretisk sjanse på å kunne kjøre inn denne avstanden og stjele en svært uforventet seier fra Ott Tänak i Hyundai under den finske VM-runden i rally. Men med drøye fire mil totalt av søndagens etapper skulle dette i så fall bli en svært vanskelig utfordring.

Og selv om Rovanperä kan bryte de neste tre VM-rundene og fortsatt beholde ledelsen i mesterskapet, så var ikke det unge stjerneskuddet i stand til å ta igjen tempoet til Tänak. Til tross for at Hyundai aldri har vunnet i Finland tidligere, og tradisjonelt hatt et svakt Finland-tempo i i tillegg til en uforutsigbar bil denne sesongen, så viste Tänak verdensmestertaktene sine fra 2019 ved å få maks ut av tempoet han som rallyfører har vist på raske etapper tidligere.

Derfor ble det aldri den store trusselen mot seieren denne søndagen. Han økte faktisk avstanden med 1,6 sekunder etter de tre første etappene, og med det kunne Tänak sikre totalseieren i løpet etter Power Stage med 6,8 sekunders margin. Rovanperä tok forøvrig seieren på siste etappe og med det fem ekstrapoeng, noe som gjør at han nå leder VM med hele 94 poeng.

Den som stod for dramatikken, derimot, var tredjemann Esapekka Lappi. Han rullet på den nest siste etappen, der forspranget på over 40 sekunder til Elfyn Evans ble skrumpet ned til til 26 sekunder. Med store materielle skader, der de også berget å reparere radiatoren før den siste etappen, så var det likevel spenning i om Lappi kunne holde denne avstanden til mål og berge tredjeplassen.

Men 2017-vinneren var på ingen måte en sinke på Power Stage, og i mål hadde han sikret tredjeplassen i løpet med 16 sekunder til Evans.

Powered by Labrador CMS