M-Sport lanserte sin 2024-bil på Autosport International i Birmingham. Til stede var teamet representert av teamsjef Rich Millener og deres faste fører Adrien Fourmaux.

Teamsjef avviser Rally2+

Flere ønsker seg Rally2 som toppklasse i Rally-VM. Det ser ikke ut til å bli en realitet med det første. 

Publisert

RALLY: En ny sesong i Rally-VM er kun to uker unna. I Monte-Carlo skal både WRC 2-klassen med Rally2-biler og toppklassen med hybridbilene i aksjon, men det er flere som mener at det er Rally2-bilene som burde være toppklassen i mesterskapet. 

RALLY: En ny sesong i Rally-VM er kun to uker unna. I Monte-Carlo skal både WRC 2-klassen med Rally2-biler og toppklassen med hybridbilene i aksjon, men det er flere som mener at det er Rally2-bilene som burde være toppklassen i mesterskapet. 

Løse rykter i sosiale medier har sågar påstått at "Rally2+" vil innføres som den nye toppklassen, da med de eksisterende Rally2-bilene med litt mer effekt og en større bakvinge. Enkelte har ment at det kan innføres allerede neste sesong.

Vil beholde toppklassen

Her er årets M-Sport Puma Rally1. Den vil tilsynelatende ikke erstattes av en Rally2-bil med det første.

Men dette ser ikke ut til å bli noen realitet med det første. I alle fall ikke ifølge M-Sports teamsjef Richard Millener. 

– 2025 er ikke mulig. Det er om 11 måneder, det er ingen reguleringer på plass, ingen utvikling, ingen tegn etter noe ekstra budsjett for å utvikle en Rally2-bil, forteller Millener til Parc Fermé.

Utover at 2025 ville vært et svært optimistisk mål for en slik endring er heller ikke Millener overbevist om at det ville vært riktig å si adjø til toppklassen slik vi kjenner den i dag. Han ønsker fortsatt å anvende de moderne Rally1-bilene. 

– Det ville ikke vært min førsteprioritet. Jeg tror at vi må gjøre sporten mer synlig og finne en måte å å inn flere biler. Jeg vet at det er en vanskelig oppgave, men om sporten er bra nok så er ikke pengene et problem, sier han.

– Vi trenger fabrikanter

Adrien Fourmaux under Autosport-messen i Birmingham.

Adrien Fourmaux, som denne sesongen er tilbake i toppklassen med nettopp M-Sport er på sin side mer positiv til tanken om å anvende Rally2-bilene på det aller øverste nivået innen rally. 

– Om det kunne ført til mer konkurranse, ja. Om det kunne ført til flere fabrikanter, ja. Vi trenger flere fabrikanter, forteller Fourmaux til Parc Fermé.

Det betyr dog ikke at 28-åringen ikke verdsetter dagens Rally1-bil, den er han derimot svært fornøyd med å ratte rundt i, men han er likevel åpen for å gå bort fra denne bilen om det ville ført til økt interesse fra bilfabrikkene. 

– Jeg tror folk liker å se denne bilen, den er fantastisk å se. Og også for oss å kjøre. Alle kan ikke kjøre denne bilen, i alle fall ikke fort, det er virkelig noe spesielt, forteller franskmannen før han fortsetter:

– Men vi trenger fabrikanter. Så lenge det er et ratt, pedaler og det lager lyd så er jeg fornøyd.

Powered by Labrador CMS