Tre blad Eriksson i hver sin Fiesta - slik skiller du dem

Riktignok ser bilene helt forskjellige ut, men det hjelper lite hvis du kun ser på resultatlista.

Publisert

Ei heller er det spesielt lett å skille mellom de tre svenskene i seg sjøl når dette er førere vi i Norge ikke har hatt tradisjoner for å følge mest mulig med på.

Fødselsår og startnummer henger sammen. Så i stedet for å pugge biler og hjelmer, så holder det å pugge når gutta er født. (Foto: Simen Næss Hagen)

Ei heller er det spesielt lett å skille mellom de tre svenskene i seg sjøl når dette er førere vi i Norge ikke har hatt tradisjoner for å følge mest mulig med på.

Som kjent så er Kevin fast innslag i VM-serien, for MJP-teamet, mens de to andre kjører for det svenskbaserte Olsbergs MSE-teamet.

Men det er ikke så rart når at du ikke drar like godt kjensel på to av de andre Eriksson-gutta, Sebastian og Oliver, da dem for det meste kjører i USA. Et våkent sinn husker kanskje Eriksson-gutten som imponerte stort i 2014-utgaven av den svenske VM-runden, der Sebastian Eriksson var en halv A-finale unna å ta en sensasjonell VM-seier - da forstillinga sa takk for seg på curbsen før det berømte hoppet.

Ikke lett å skille mellom hvem som er hvem, er det? (Foto: Simen Næss Hagen)

SE BILDER OG VIDEO: Gjennom linsa: Rallycross i Höljes – «The Magic Weekend»

Nå er Sebastian tilbake igjen, og det er også navnebrødrene hos Kevin og Oliver.

Og vi presiserer kun navnebrødre. Sebastian har faktisk ingen familiær relasjon til Kevin og Oliver, for dem som måtte lure. Eriksson, Ford og rallycross hører absolutt sammen, men intet DNA er å dele på de tre gutta. Kevin og Oliver er derimot brødre med to års mellomrom.

For - det er nettopp årstallene som er stikkordet fra å skille gutta. Sebastian er den eldste, født i 1993, med startnummer 93. Kevin er født i 1996, og kjører med startnummer 96. Oliver er to år yngre - da kan du kanskje gjette deg til startnummeret hans også?

Yes, du tippet riktig.

Så, for å vite hvem av Eriksson-gutta som presterer, hvis du kun har etternavn og startnummer å forholde deg til (blant annet på live-timingen fra arrangementet), så er det 93 - Sebastian, 96 - Kevin og 98 - Oliver, du trenger å forholde deg til.

LES OGSÅ: Så mye raskere går det i den råeste rallycross-klassen på lynraske Höljes

LES OGSÅ: Dette er drikkeleken du bør gjennomføre hvis du er i Höljes

Powered by Labrador CMS