Oliver Solberg og kartleser Elliot Edmondson.

Rally Estland, fredag formiddag:

Trøblete start og manglende tempo for Oliver

Det som skal være Oliver Solbergs favorittrally er enn så lenge kun et marerittrally.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Når fredagens fire første fartsprøver er kjørt, pluss åpningsetappen torsdag kveld, så ligger norsk-svenske Oliver Solberg kun nede på en tiendeplass sammenlagt. Den 20-årige Hyundai-føreren har ikke levert bedre enn en syvendetid fra SS2 som sitt beste enkeltresultat, og i hvert eneste målintervju har han uttrykt frustrasjon der han sliter med å stole på bilens oppsett og spesielt grepet i veien.

Totalt er det Toyota-fører Elfyn Evans som leder med 12,5 sekunder foran hjemmefavoritt Ott Tänak i Hyundai, mens VM-leder Kalle Rovanperä følger på med 18,7 sekunders forsprang opp til teamkameraten. Solberg er med sin tiendeplass hele 1:35,8 bak Evans etter kun fem etapper.

For norske rallyfans er også WRC 2-klassen av minst like stor interesse der Andreas Mikkelsen skal slå tilbake etter to brutte løp på rad med motorhavari. For den norske Skoda-føreren er det svært viktig å kunne komme seg til mål og sikre verdifulle poeng igjen etter at han åpnet sesongen med to seire fra henholdsvis Monte-Carlo og Sverige.

Mikkelsen har andreplassen i klassen før pausen fredag, med 4,3 sekunder opp til finske Emil Lindholm i tet. Landsmannen Teemu Suninen følger med bak, 4,4 sekunder bak Mikkelsen.

Powered by Labrador CMS