Tyrkias Grand Prix: Verstappen tilbake i ledelsen etter finsk seier for første gang på over ett år

Publisert
(Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)
(Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

FORMEL 1: Mercedes gamblet to ganger med dekkene til Lewis Hamilton, men endte med å gi Max Verstappen en større ledelse i førermesterskapet.

For etter å ha klatret fra en ellevte plass så Lewis Hamilton så det ut som om han skulle sikre seg en overraskende pallplass på Istanbul Park i Tyrkia etter at han og teamet flørtet med å kjøre hele løpet uten stopp.

Med bare syv runder var det bare en suveren Valtteri Bottas og Max Verstappen som var foran ham, men teamet tok ikke sjansen på å la ham ligge ute – noe Hamilton over radioen var svært tydelig på at han var uenig i.

Da Hamilton kom ut igjen var han bak både Sergio Perez og Charles Leclerc – og selv om han gjorde et svært helhjertelig forsøk på å passere meksikaneren, måtte han finne seg i å rulle inn til femteplass.

– Vi skulle aldri ha gått inn – jeg sa det til deg, sa Hamilton over radioen.

Verstappen leder nå med Hamilton seks poeng før USA Grand Prix sendere denne måneden.

For Valtteri Bottas var det imidlertid en super dag på jobben, han dominerte løpet og var aldri reelt truet. Dette var også finnens første seier siden Russland Grand Prix i 2020, som er mer enn ett år siden.

Det ble et løp som ble kjørt på intermediate, til tross for at det aldri regnet særlig mye – lå tåken lavt over banen i Tyrkia, og sørget for at Vettels forsøk på å gå ut på slicks var helt sjanseløst.

For Ferrari ble det også en god dag i Istanbul, Charles Leclerc sikret fjerdeplass og Carlos Sainz Jr. kjørte trolig ett av sine beste løp for teamet, og etter å ha startet bakerst, endte ham opp åttende bak Pierre Gasly og Lando Norris.

Powered by Labrador CMS