Som vanlig stort startfelt i norgesmesterskapet i gokart, som i motsetning til det meste av annet bilsport kjøres over kun én løpshelg. I år var det KNA Varna som fikk æren av å være vertskap.

Værgudene ble helt avgjørende den siste dagen av Gokart-NM på Varna

Etter innledende omganger en nydelig junidag på Varna skulle alt endre seg i de avgjørende heatene. Værgudene gjorde om på kortstokken og dynket banen i vann.

Publisert

GOKART: Årets norske begivenhet i gokart-sporten gikk av stabelen denne helgen og fire norgesmestere skulle kåres i klassen Junior 125, Rotax Max, X30 og KZ2 mens en norgescup-vinner skulle kåres i klassen Mini.

Finalene av årets NM var preget av varrierende forhold etter en solfylt første dag. Den mest uforutsigbare klassen i år var nok uten tvil KZ2-klassen. Sivert Møyland tok seieren i de to første innledende omgangene, men måtte dessverre bryte i dagens finale.

Finn Erik Rismyhr og Benjamin Fuglesang byttet på heatseiere i tredje innledende og prefinalen. Prefinalen endte også opp med å være Tobias Seilen Verlos beste resultat før finalene. Verlo hadde en turbulent helg bak rattet på sin KZ2-kart.

Finalen i KZ2 skulle derimot bli dramatisk. Finn Eirik Rismyhr var ute av løpet etter to runder, fulgt av Truls Larsen på runde tre og Møyland på runde fem. Verst gikk det utover Martin Ueland som gikk gjennom barrieren da det begynte å regne igjen.

Det var en stygg smell for Ueland, som også gjorde at heatet ble stoppet. Etter et kortere opphold ble løpet startet på ny.

Der stod kampen mellom Verlo, Stian Lie og Kim Jakobsen. Verlo lå endelig i possisjon til å kunne vinne et heat i KZ-klassen, som tilfeldigvis skulle vise seg å være det viktigste heatet.

Bak hadde han en sulten Lie som prøvde å ta sin andre NM-tittel i KZ. Men Lie klarte ikke å komme seg forbi Verlo, som ender med å ta NM-gullet. Lie må ta seg til takke med sølvmedaljen, mens Jakobsen slår til med tredjeplass etter å ha vært bakerst gjennom hele helgen.

Her kan Jonas Holte Rød strekke armene i været og konstatere at NM-gullet for 2022-sesongen er et faktum.

X30

Jonas Holte Rød dominerte X30-klassen i årets NM. Fra andre og nedover var det stadig kamp om plassene i mens Rød gjorde seg meget komfortabel i ledelse. Det nærmeste noen var Rød gjennom hele helgen var den første innledende omgangen, der Guro Majormoen fullførte bare 1,472 sekunder bak Rød.

Sondre Kvilekval hadde nok ikke sett for seg å fullføre på en andreplass under årets NM. Kvilekval hadde ikke nok tempo til å hevde seg helt i toppen av feltet da det var tørt. På den regnfylte Varna-banen kunne dog Kvilekval sette opp tempoet som var nok til sølvet i årets Karting-NM.

Tommy Kvakkestad Nordvang rundet av podiet i X30-klassen og tok hjem bronsen.

Rotax Max

I Rotax Max var det til slutt Morgan Kristiansen som stakk seg ut. Kristiansen klarte ikke å ta noen heatseiere og måtte se seg slått gang på gang av Theo Eriksen som var dominant i klassen.

Men når regnet kom hadde Kristiansen det lille ekstra, og slo Theo Eriksen i gullduellen. Bak disse var det Adrian Bertelsen som rundet av podiet og kunne ta med seg hjem bronsemedaljen.

Været stoppet ikke unge, håpefulle gokartutøvere i kjempe om høy prestisje og edle metaller. I Mini-klassen var det Joachim Hopland Askeland (til høyre, nummer 3) som kunne trekke det lengste strået.

Mini

Joachim Hopland Askeland kunne ta med seg norgescup-tittelen etter et hardt kjempet løp. I første og tredje innledende omgang fullførte Askeland innenfor topp tre, med én brutt andreomgang.

I prefinalen måtte han ta seg til takke med en femteplass, men det skulle ikke stoppe Askeland da det gjaldt som mest. Han vinner finalen foran Emil Weydahl og Eirik Brakstad Hauge i klassen Mini.

Junior 125

Etter å ha vunnet alt som er å vinne gjennom helgen på Varna i klassen Junior 125, så det meget bra ut for Casper Henriksen. Philip Svendsen hadde lagt hakk i hæl gjennom hele helgen, men hadde ikke det siste ekstra for å ta heat-seiere.

Dessverre for Henriksen skulle regnværet bli helt avgjørende i kampen om NM-gullet. I finalen var det Svendsen som klatret til topps foran Gustav Bjørhovden. Med det holdt det kun for bronse for Henriksen.

Powered by Labrador CMS