Ypres Rally Belgia: Svært etterlengtet Hyundai-suksess etter historisk triumf på hjemmebane

Publisert
Thierry Neuville. (Foto: Hyundai Motorsport GmbH / Fabien Dufour)
Thierry Neuville. (Foto: Hyundai Motorsport GmbH / Fabien Dufour)

RALLY: I ren Martin Schanche-stil, slik mange husker den norske rallycrosslegenden, så kunne belgieren Thierry Neuville kaste sin Hyundai i20 Coupe WRC over målstreken på Spa-Francorchamps som seierherre på hjemmebane - for første gang i Ypres Rally Belgia sin VM-historie.

Hyundai har vært overlegne på de belgiske landejordene, som hadde en ikonisk avslutning på løpet hvor målgangen var på det velkjente motoranlegget helt i øst i landet. Søndagens seier markerer også flere begivenheter; det er Neuvilles første seier for året, men framfor alt hans kartleser Martin Wydaeghe sin aller første VM-seier i karrieren.

For Hyundai var helgens dominanse også viktig for VM-sammendraget. Etter Ott Tänaks seier i Arctic Rally Finland i februar er det Toyota som har regjert, hvor deres tre faste førere Sebastien Ogier, Elfyn Evans og Kalle Rovanperä alle har vært innom toppen av seierspallen. Denne helgen var det Rovanperä som dro det lengste Toyota-strået ved å bli nummer tre.

Som tidligere nevnt søndag måtte Oliver Solberg bryte med elektriske problemer i det hele tatt før dagen var igang. Dermed ble det hans teamkamerat Jari Huttunen som tok hjem WRC 2-seieren for Nikolay Gryazin, forøvrig de to eneste WRC 2-bilene som fullførte. Beste Rally2-bil ble WRC 3-fører Yohan Rossel, som også ble nummer syv sammenlagt.

Powered by Labrador CMS