19-årige Magnus er Norges neste håp i populære STCC

Magnus (19) fra Oslo er Norges neste håp i populære STCC

Publisert

Det er fem år siden sist en nordmann satset i STCC, ved Kevin Aabol. Men vi må tilbake til 2000-tallet for å finne det nordmenn flest forbinder med STCC - der Tommy Rustad tok to titler, og Thomas Schie også prøvde seg en periode.

(Foto: Johan Meisner)

Det er fem år siden sist en nordmann satset i STCC, ved Kevin Aabol. Men vi må tilbake til 2000-tallet for å finne det nordmenn flest forbinder med STCC - der Tommy Rustad tok to titler, og Thomas Schie også prøvde seg en periode.

Siden har det meste ligget nokså i brakk med norske øyne. Rudskogen fikk STCC i 2018, ellers var det på Vålerbanen og Arctic Circle Raceway hvor det skandinaviske mesterskapet hadde vertskap tidligere.

Så opp til Tommy Rustad

Men i år er det ny storsatsing på gang med norske øyne. Oslo-gutten Magnus Gustavsen har gjort seg ferdig med gokart og formelbil-kjøring, og skal nå inn i «ordentlige» biler. Med en Audi RS 3 LMS, internasjonalt TCR-homologert, får han smaken på voksenlivet som bilsportutøver denne sesongen.

– Som alle andre da jeg var yngre, så var det jo Tommy Rustad jeg så opp til. Og man drømte jo en dag å kunne kjøre i STCC, sier Magnus Gustavsen, som ble kjent med sirkuset gjennom Formula Nordic-satsingen med Team Greenpower i fjor.

En god avtale med svenske Brovallen Design gjør at han kunne stable på plass en fullverdig sesong i STCC, som er tilbake til sitt «gamle navn» etter konkursen i 2018 som ga serien navnet «TCR Scandinavia» i fjor.

Vil bli beste junior

Det var under en test med PWR, som drifter Cupra TCR i serien, han fikk smaken for første gang på en TCR. Testen gikk, som han selv sier «over all forventning». Han har også vært innenfor topp 10 på testene nå før det hele braker løs på Karlskoga i august, med det legendariske «Kanonloppet», som er et av de mer populære nasjonale bilsportarrangementene i Sverige.

– Spesielt på regn hadde jeg god fart. Da satte jeg vel en andretid på testen. Så jeg kan kanskje håpe at det blir regn. Men generelt har jeg ikke for høye forhåpninger. Målet er likevel å bli best av juniorene under 25 år, sier Gustavsen.

Målsetning: WTCR

Drømmen er verdenscupen i standardbilracing, også kjent som WTCR. Ingen nordmann har kjørt der enda. Nærmeste har vært Stian Paulsen som har satset flere sesonger i den europeiske TCR-serien. Ellers er også BTCC et aktuelt mål, da standardbilracing i England har en sterk posisjon i britisk bilsport.

(Foto: Johan Meisner)

Gustavsen hadde likevel flere valgmuligheter til denne sesongen, men falt på TCR og STCC av flere årsaker.

– Det er et bevisst valg med tanke på at målet er WTCR. Men jeg fikk også muligheten til å teste både Carrera Cup-bil og GT4-bil før sesongen. Men det er noe med touringcar-racing jeg liker veldig godt. Kortere heat, hard racing og trang fighting fenger mest, sier Gustvasen.

STCC kjøres over fire løpshelger med tre heat per løpshelg. Slik er kalenderen:

15.-16. august: Kanonloppet, Karlskoga
28.-29. august: Midnattsolsloppet, Skellefteå
2.-3. oktober: Mantorp Park
9.-10. oktober: Ring Knutstorp

Powered by Labrador CMS