Andreas om sesongstarten: – Aldri risikert så mye før

Årets oppladning har vært Andreas Bakkeruds tøffeste i karrieren. Alt for å holde liv i drømmen om et VM-gull.

Publisert

VM-åpningen.i Abu Dhabi er i gang og Andreas Bakkerud kan fortsette «som før», i alle fall når vi snakker om bilen han kjører.

Andreas Bakkerud i sin nydekorerte Audi S1 fra EKS, her i aksjon på den nye rallycrossbanen i Abu Dhabi. (Foto: FIAWorldRallycross.com)

VM-åpningen.i Abu Dhabi er i gang og Andreas Bakkerud kan fortsette «som før», i alle fall når vi snakker om bilen han kjører.

Utover dette er alt nytt. Absolutt alt. Og ting er fortsatt ikke på plass.

– Det er vanskelig å svare på hvor mye som er på plass akkurat nå. Vi har fått på plass mye, men det er fortsatt en vei å gå. Jeg tror jeg aldri har risikert så mye før, sier Andreas Bakkerud til Parc Fermé.

https://parcferme.no/notiser/viasat-har-sikret-seg-rettighetene-til-rallycross-vm/

God støtte fra hjembyen

Han er tilbake med energidrikken Monster som hovedsponsor igjen. Det var vel egentlig de som på mange måter berget sesongen slik at Bakkerud kunne ta sjansen på å danne et eget team sammen med sin tidligere teamkollega Liam Doran fra Storbritannia.

Teamet har fått tilnavnet Monster Energy RX Cartel, og de framstår med en tydelig særegen profil for å skille seg ut i mengden og tiltrekke seg ny oppmerksomhet.

Men selv om det er Monster som er mest synlig, så er det én ting Bakkerud ikke kommer utenom. Hjembyen sin Bergen.

Andreas Bakkerud vet å skille seg ut i mengden for å dyrke en ny profil via teamet. Mens Timmy Hansen, Cyril Raymond og Reinis Nitiss stilte opp i tradisjonelle teamklær på pressekonfarsen, var det dress og sixpence som gjaldt for bergenseren. (Foto: FIAWorldRallycross.com)

– Selv om jeg har tatt en stor risk, hvor det har vært ubeskrivelig mye jobb, så er det så utrolig gøy når engasjementet fra Bergen har vært så stort, sier 27-åringen, som har fått med en en stor gjeng lyseblåkledde fans ned til midtøsten for å følge ham under årets første VM-runde.

Med en bil han var svært nære ved å vinne med i fjor, og en bil som har god seiershistorikk før Volkswagen begynte å dominere sporten for fullt, så har Bakkerud også forstått og erkjent at det hviler et press og store forventninger på ham i år.

https://parcferme.no/rallycross/alt-er-ikke-pa-stell-enda-men-jeg-har-folt-et-stort-ansvar-for-a-kjore-vm/

Legger press på seg selv

Noe han slår seg tilsynelatende til ro med.

– Det lever jeg helt fint med. Det største presset ligger jeg på meg selv. Rent sportslig føler jeg meg bra og jeg er sikker på at jeg har en bra bil. Jeg er også sikker på at teamet leverer og jeg vet jeg har mye bra kjøring i kroppen, sier Bakkerud.

Det er allerede brygget opp til en rivalisering mellom Bakkerud og Timmy Hansen, noe vi også på mange måter så i fjor. Dette er også de to eneste på griden som har vunnet flere VM-runder tidligere, etter at de store vinnerstatistikkene forsvant med Petter Solberg, Johan Kristoffersson og Sebastien Loeb.

– Jeg har faktisk ikke rukket å tenke så mye på det. Statistikken viser at det er bare tre førere som har vunnet enkelte løp her og det har jeg vunnet mest med seks løp, mens Timmy Hansen har vunnet 5. Da blir det nok han som er hardest på papiret, sier Bakkerud om motstanden.

Bakkerud åpnet de to første omgangene med en femte- og tredjetid, noe som plasserer ham på andreplass bak Timmy Hansen som har vunnet begge omganger. Pål Try hadde en vanskelig start og måtte bryte første omgang, men kom tilbake med en 12. tid i andre omgang.

Powered by Labrador CMS