Dennis Hauger.

Avsluttet sin første F2-sesong med ny sterk poengplassering

Og det betyr at halvparten av Dennis Hauger sine poengplasser har kommet de tre siste løpshelgene.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Vi skrur klokka tilbake til slutten av august, og Dennis Hauger er sikker i sin sak; etter nok en poengfattig helg på Spa-Francorchamps. Han mener å ha fått gjennomslag for en vesentlig forandring på oppsett av bil som har jobbet knallhardt med gjennom hele året.

FORMEL 2: Vi skrur klokka tilbake til slutten av august, og Dennis Hauger er sikker i sin sak; etter nok en poengfattig helg på Spa-Francorchamps. Han mener å ha fått gjennomslag for en vesentlig forandring på oppsett av bil som har jobbet knallhardt med gjennom hele året.

Vi måtte bare vente en uke for å se om det faktisk stemte og at Dennis faktisk hadde rett i at han fikk en bil i den retningen han ønsket, og med det kunne kjempe om topplasseringer.

Og fra løpshelgen i Zandvoort har han ikke sett seg tilbake. Tre helger og seks løpgjenstod herifra og ut. Og da Dennis Hauger krysset målstreken i Abu Dhabi søndag formiddag, for siste gang i år og for siste gang for Prema, så var fasiten der.

Knallstart

Seks poengplasser på seks løp over de tre siste helgene. Fire av dem fjerdeplasser, begge løpene i Abu Dhabi inkludert. I tillegg har vi en tredjeplass på Zandvoort, samt niendeplassen på Monza fra bakre rekke etter dekktabben fra teamet før løpsstart.

Det meste stemte på mange måter for Hauger i Abu Dhabi. Kanskje med unntak av dekkslitasje som har vært ett av hans aller største akillesheler denne sesongen.

Men i hovedløpet søndag hadde Hauger en knallstart fra syvende startposisjon, og på to svinger hadde han klatret hele tre plasser. Han hadde også relativt lik strategi med resten av feltet når det kom til pitstoppet, men utover i andre stint med mediumdekk så vi nok en gang at tidene til nordmannen begynte å droppe tidligere enn konkurrentene,

Det virket dog som Hauger var forberedt på dette og disponerte løpet deretter, men ble kjempende lenge mot Theo Pourchaire, som etterhvert kom seg forbi.

Dennis Hauger foran årets Formel 2-mester Felipe Drugovich, som kjører nettopp den bilen som Hauger skal ta over neste år.

Tjente på dekktabbe

Og etter at alle pitstoppene var gjort hos konkurrentene, inkludert Jack Doohan med en alternativ strategi hvor en grov feil under stoppet medførte at hjulet hans falt av, så var Dennis inne på en relativt stabil femteplass mot tampen av løpet.

Men Pourchaire tapte plutselig mye tid og fikk til slutt tekniske problemer rett etter at Hauger hadde passert ham. Dermed var fjerdeplassen Hauger sin, selv om han fikk et lite påtrykk av Logan Sargeant på tampen av løpet.

Men det ble med en fjerdeplass og 12 poeng, og som nevnt; hans sjette poengplass på rad. Dermed har han tatt poeng like ofte de siste tre helgene som han hadde gjort de første 11 helgene i år.

DAMS-fører og Red Bull-junior Ayumu Iwasa tok seieren i hovedløpet, knepent foran Formel 2-mester Felipe Drugovich, mens Liam Lawson tok den siste pallplassen foran Dennis Hauger.

Powered by Labrador CMS