Bakkerud frykter Peugeot-gutta mer enn Volkswagen-teamet

Bergenseren tror det franske teamet har gjort store steg på kort tid.

Publisert

– De ser skumle ut framvover. Det må jeg bare si. Det har gjort noe rett, selv om vi aldri skal avskrive en så komplett pakke som PSRX, sier Andreas Bakkerud til Parc Fermé.

Andreas Bakkerud. (Foto: Simen Næss Hagen)

– De ser skumle ut framvover. Det må jeg bare si. Det har gjort noe rett, selv om vi aldri skal avskrive en så komplett pakke som PSRX, sier Andreas Bakkerud til Parc Fermé.

Etter en måneds sommerpause fra VM-runden i svenske Höljes er nå bilene fraktet med skip over til Canada for årets syvende VM-runde ved Trois-Rivieres utenfor Quebec.

Før Höljes kom Peugeot med nye oppgraderinger, og i testen på Latvia tidligere i sommer skal teamet ha vist et tempo som skal ha fått konkurrentene til å sperre opp øynene.

– Det blir en tøff helg, altså. Peugeotene er lynraske fra start til slutt, selv om Volkswagen gjorde reint bord her i fjor, sier 26-åringen på telefon fra Canada.

– Helt vill sesong

Bakkerud tenker uansett at dette er bra for mesterskapet. Selv ligger han an til sølvmedalje sammenlagt, selv om samtlige seks av «fabrikkførerne» har god sjans på medalje. Blant annet ser Johan Kristoffersson ut til å være i en klasse for seg med 40 poengs ledelse i mesterskapet, mens det skiller kun 11 poeng mellom andre- og sjetteplassen. Petter Solberg er på bronseplass.

– Årets sesong syns jeg er helt vill. Først og fremst kan du ikke gjøre en eneste feil. Da er du utenfor toppen med en gang. Man må være der oppe hele tiden for å ha sjans. Gang på gang skjer det noe i Q3 eller Q4 som gjør at en av oss faller fra i et løp. Men - bank i bordet - det har ikke vært meg denne gangen, sier Bakkerud.

Sulten på seier

Selv er han fornøyd med farten i år, og utenom Kristoffersson er han den eneste som har kjørt samtlige finaler. På en annen side har han ikke vunnet en eneste semifinale. Likevel har han kanskje levert sin mest stabile sesong noen sinne, enn så lenge. Han har også ikke vært innblandet i noen disputter og sportslige konflikter, i motsetning til sin lagkamerat Mattias Ekström som har fått flere dommeravgjørelser mot seg i år.

– Jeg har et bra team og en stabil gjeng rundt meg. Samtidig har Mattias vært vesentlig mer uheldig enn meg i år, også utenom avgjørelsene som man kan diskutere opp og ned. Han er nok raskere enn meg på rundetider, men i rallycross handler det om mer enn bare å være lynrask.

– Johan Kristoffersson dominerer fullstendig - hvordan påvirker det dere?

– Vi ser jo på alt som man kan se på og vender hver stein for å finne ut av det som mangler. Det at vi blir nummer to, det er kjekt av og til, men det er jo ikke det man jobber for. Jeg har ikke vunnet siden Argentina i 2016, så sulten på å vinne er meget høy, sier Audi-føreren.

Powered by Labrador CMS