Ballongbilen er «back in business» – pryder den finske VM-runden med norske flagg etter 1,5 år på sidelinjen

Sirkuset i Rally-VM ønsker Viktor og Regina Nilsen velkommen tilbake. For nå fargelegges etappene av rødt, hvitt og blått igjen.

Publisert

Det er noe symbolsk over at ekteparet fra Halden er ute på etappene igjen. Lite annet er mer symbolsk over å bli rammet av koronapandemien enn at det ikke har vært de samme tilstandene på sidelinjen av rallyetappene, norske som internasjonale, etter at verdenssamfunnet stengte ned tidlig på våren i 2020.

Oliver Solberg var glad for å møte Regina og Viktor på skogen igjen i forbindelse med gjennomkjøringen av Rally Finland. (Foto: Privat)

Det er noe symbolsk over at ekteparet fra Halden er ute på etappene igjen. Lite annet er mer symbolsk over å bli rammet av koronapandemien enn at det ikke har vært de samme tilstandene på sidelinjen av rallyetappene, norske som internasjonale, etter at verdenssamfunnet stengte ned tidlig på våren i 2020.

Viktor og Regina Nilsen har, foruten Rally Sweden i 2020, ikke vært på et internasjonalt billøp siden Oliver Solberg gjorde sin VM-debut i Wales i 2019. To uker etter Numedalsrally var det stopp. Med NM i rallycross i sommer, samt Rally Hedemarken nå på høsten, så har det etterhvert internasjonalt kjente ekteparet funnet tilbake til bilsportarrangementene igjen.

– Det har jo vært tøft. Det har vi merket. Fra liksom å være ute i 36 helger i året, med fem uker på rad med ferie for å dra på motorsport. Også plutselig er det helt stopp. Før det nå har gått halvannet år, sier Viktor Nilsen til Parc Fermé, ofte bare omtalt som «Ballooncar» eller «Ballongbilen».

Stilte opp med flagg for Ogier

Dette synet har norske og internasjonale rallyførere gått glipp av det siste halvannet året, men til helgens Rally Finland er flaggbonanzaen til Ballongbilen tilbake igjen. (Foto: Privat)

Men før vi fortsetter på reportasjen, så har han ett tydelig ønske når han får omtale som dette nå i forkant av Rally Finland.

– Husk å skriv om oss i flertall, og ha med Regina. Det er ingen ballongbil uten henne. Selv om jeg er den som prater og kanskje synes mest, så er vi to om dette. Så vær så snill å få med Regina også, er Viktor tydelig på.

Han er kanskje frontfiguren, men de reiser som et ektepar. Regina har også tidligere slitt med sykdom, noe som har gjort mange av turene krevende å gjennomføre. Men de holder ut, og friskere på lenge når koronaens verste periode er over.

I Norge er landet erklært for åpnet igjen. I Finland er det fortsatt restriksjoner de må forholde seg til, selv om de nå får lov til å oppsøke arrangementet.

– Det er munnbind og to meters avstand på butikkene. Vi må også velge mellom enten å være på service eller ute på skogen, sier Viktor, som planlegger å dra ut på SS3 og SS5 på fredagen før det bærer videre.

Denne uken har de tatt plass og fulgt med rallyheltene i forbindelse med deres gjennomkjøringer. Mads Østberg og Oliver Solberg er naturlig nok de nærmeste favorittene, men for Ballongbil-gjengen så er mantraet at de egentlig heier på alle.

Selv i vikingdrakt og med en stor overvekt av norske flagg, så skal alle «få sitt». For hele sirkuset kjenner dem igjen. Blant annet fikk de Sebastien Ogier til å trekke ordentlig på smilebåndet da han tok med et eget fransk flagg til ære for han.

Sebastien Ogier ønsker det like dedikerte franske fans som Viktor og Regina, og ble selvfølgelig veldig glad for at ekteparet hadde stelt i stand et eget flagg til ære for ham. (Foto: Viktor Nilsen)

– Ogier var i kjempehumør. Han bare rister på hodet over alle flaggene, og ønsker vel at noen franskmenn gjorde noe liknende. Men jeg hadde et fransk flagg med. Meningen var å dekorere en hel stang med franske flagg. Vi får se til Spania. Ogier har sagt at jeg skal få noen effekter av ham også av utstyr han har brukt mens han har kjørt. Så det skal vi se på når vi reiser til Rally Spania, sier Nilsen.

Førerne glade for å ha dem tilbake

Både Mads Østberg og Oliver Solberg kan bekrefte at det er stas å få se ekteparet Nilsen ute på skogen igjen.

– Veldig fint å se nordmenn på skogen igjen. Og ikke minst å se etappene pyntet med norske flagg er helt spesielt, sier Østberg i en melding til Parc Fermé mellom slagene under torsdagens gjennomkjøring.

Oliver Solberg har kjent ekteparet i mange år, og er naturlig nok glad for å møte dem ansikt til ansikt for første gang siden Rally Sweden i 2020.

– De var megahappy da jeg møtte på dem i går. Det er kult for dem å være tilbake, og de skaper skikkelig stemning. Fantastisk moro å ha dem tilbake, sier Solberg.

Ekteparet Nilsen er naturlig nok veldig glad for å kunne dra på løp igjen, både innenlands og utenlands. Muligheten har de forøvrig fått også underveis i pandemien, men de har også valgt å takke nei til spesielle invitasjoner.

Viktor og Regina Nilsen gledet seg til å hilse på Petter og Pernilla Solberg igjen for første gang på halvannet år, og som seg hør og bør skulle det ikke stå på oppvartingen. (Foto: Privat)

Selv om de er ekstra synlige og skaper ekstra oppmerksomhet, så vil han ikke ha noen frynsegoder eller andre fordeler overfor andre supportere.

– Da koronaen var som verst, så fikk vi masse henvendelser fra ulike arrangører som sa de kunne ordne inngang for oss. Jeg sa takk, men nei takk. Overfor andre supportere følte jeg det ble feil at vi skulle få lov, men ikke dem, sier han.

Powered by Labrador CMS