Ben-Philip lite imponert over Holmen etter finalekrasjen

De stod side om side på startplata, men kun én kom seirende ut da Thomas Holmen og Ben-Philip Gundersen klinket i hverandre i andre sving.

Publisert

For selv om det var Thomas Holmen som stod i «pole position», så var det Ben-Philip Gundersen som hadde den beste starten fra første rekke i Supercar Lites-finalen i Höljes. Og han kom seg en billengde foran inn i andre sving da han ble truffet på venstresiden bak av Holmen - som kjempet i en tøff duell med landsmann Sondre Evjen ut av første sving.

Her smeller det mellom Thomas Holmen (gul bil) og Ben-Philip Gundersen i den andre svingen i finalen. Dette gikk hardest utover sistnevnte som fikk ødelagt bakstillingen og resten av finalen. (Skjermdump: RallyX Nordic)

For selv om det var Thomas Holmen som stod i «pole position», så var det Ben-Philip Gundersen som hadde den beste starten fra første rekke i Supercar Lites-finalen i Höljes. Og han kom seg en billengde foran inn i andre sving da han ble truffet på venstresiden bak av Holmen - som kjempet i en tøff duell med landsmann Sondre Evjen ut av første sving.

Men smellen mellom Holmen og Gundersen, som begge er fra Solør i Hedmark, var såpass hard at bakstillingen slo seg helt skjev for sistnevnte, noe som ødela resten av finalen da bilen ble mer eller mindre helt ukjørbar.

– Veldig unødvendig

Ben-Philip Gundersen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Holmen seilte i fra og kunne kontrollere seieren inn, hans første i denne en Supercar Lites, mens Gundersen havnet sist i finalen. Og i utgangspunktet ville Gundersen vært svært glad for suksessen til Holmen denne helgen, men han satte svært liten pris på smellen han ble utsatt for.

– Thomas har vært god i dag og satt gode tider. Men da jeg tok starten og lå foran, så synes jeg det var veldig unødvendig av han å gjøre det der. Han kunne enten bremset og lagt seg bak, eller kjørt alternativsporet, sier Ben-Philip Gundersen til Parc Fermé.

TV-bildene etter løpet viste jublene glad Thomas Holmen etter at seieren var sikret på den populære banen i Sverige.

– Dette er fantastisk. Å stå øverst på pallen for første gang, det kan ikke beskrives med ord. Det ble tøft i de første svingene, og jeg så Ben-Philip hadde problemer etter kontakten. Jeg prøvde å gå rundt på utsiden. Det var helt crazy, sa en fullstendig energisk og vilter 19-åring i TV-intervjuet få sekunder etter målgang.

Overfor Parc Fermé understreker Holmen at han forstod at situasjonen var uheldig i første sving, og syns det var synd at det gikk utover Ben-Philip - men setter det på kvoten for uflaks og understreker at han ikke var ute etter å ødelegge noe.

Thomas Holmen. (Skjermdump: RallyX Nordic)

– Jeg hadde en plan på at dersom han tok starten, så er det ikke noe vits i å prøve. Det er fortsatt mye som kan skje. Og han kom foran inn i første sving, så da bremset jeg opp. Men jeg var mer uheldig med innbremsinga yil andre sving, og da skjedde ting veldig fort, svarer Holmen til Parc Fermé om situasjonen som skjedde.

Videre holdt han hodet kaldt for ikke å gjøre noen feil da han fikk en stor luke da han klarte å komme seg på utsiden av Gundersen etter det første hoppet på banen.

– Jeg fikk god oppdatering fra spotteren om hvordan luka var, så vi siktet oss inn på jokeren på siste runde. Så da fikk det bære eller briste, men det gikk, forteller Holmen.

Vil skvære opp

Etter å ha sett video av det som skjedde, er Ben-Philip fortsatt klar på han ikke er direkte imponert over hvordan Holmen traff ham bakfra.

– Jeg ser at han ikke bremser før bilen hans er en halvmeter i lufta fordi han kjører på meg. Så da unner jeg han ikke den seieren lengre, sa Gundersen bestemt.

– Dere skværer opp raskt, sikkert?

– Hehe, ja det gjør vi. Men det kommer nok til å sitte i ut dagen i hvert fall. Men i morgen er det en ny dag og nye muligheter, sier Gundersen.

– Hvordan er nivået i Nordic sammenliknet med RX2?

– Det er mange gode sjåfører med i Nordic og nivået er veldig bra. Men vi har et par jokere i RX2 som er harde å ta, så kampen om pallplassene er nok bittelitt hardere i RX2, sier solungen.

Powered by Labrador CMS