Benjamin Tveit Halvorsen gjør klar nok en blomsterkasse som han selger slik at han får finansiert rallycrossutgiftene.

Benjamin (16) snekrer blomsterkasser i opptil 12 timer om dagen for å kunne kjøre rallycross

Det er ingen selvfølge for absolutt alle å drive med bilsport. Rallycross-junioren Benjamin Tveit Halvorsen gjør nå en ekstra innsats litt utenom det vanlige for å få realisert rallycrossdrømmen.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Hjemme på tunet mellom Larvik og Helgeroa går kapp- og gjærsaga i minst like mange omdreininger som motoren på sin nyinnkjøpte Honda Civic. Benjamin Tveit Halvorsen er bare 16 år, men går på sin tredje sesong som bilsportutøver i både bilcross og rallycross.

Parc Fermés arkivkalender 2022

Hver dag fram til julaften vil vi i redaksjonen trekke fram noen av enkeltsakene fra arkivet som har vært av det eksklusive, originale eller ekstraordinære slaget. Dette basert på nesten seks år med kontinuerlig produksjon av bilsportjournalistikk.

RALLYCROSS: Hjemme på tunet mellom Larvik og Helgeroa går kapp- og gjærsaga i minst like mange omdreininger som motoren på sin nyinnkjøpte Honda Civic. Benjamin Tveit Halvorsen er bare 16 år, men går på sin tredje sesong som bilsportutøver i både bilcross og rallycross.

Men uten å ha noen rike onkler eller andre nære ressurser til å få det man peker på for å kunne delta i juniorcupen i rallycross, så må det trås ekstra hardt til. Å skrape sammen et budsjett på minst 100.000 for å kjøre seks NM-runder er alt annet enn en selvfølge, men i vinter fikk Benjamin og pappa Geir en idé som kanskje kunne hjulpet litt på utgiftene til rallycrossbilen.

– I stedet for å sitte på rumpa gjennom hele vinteren, så tenkte vi det var bedre å få gjort noe. Vi tenkte først kanskje at man kunne fått samlet inn pant, eller hentet biler for folk, så kom ideen med blomsterkasser, sier Benjamin Tveit Halvorsen til Parc Fermé.

Og han er en nevnenyttig unggutt. Han går første året på byggfag på Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik, så verktøy, plank og skruer ligger latent i fingrene hans. I tillegg er det ekstra givende å kunne holde på med noe man virkelig kan, og samtidig få generert ekstra inntekter til kjøringen.

Benjamin Tveit Halvorsen.

Men det er ikke noe hastverksarbeid han driver med, når han kapper og skrur sammen plank og lektere til den store gullmedaljen. I totalt tre størrelser produserer han kasser i prisklassen 400 til 1200 kroner, og totalt har han fått inn 12 bestillinger.

– Det går med i alle fall 2-2,5 time per blomsterkasse, uavhengig av størrelse. Faktisk er det mest knot med de minste, så det er nesten lettere å lage en største. Mye av dette har jeg jo lært fra både ungdomsskole og videregående. Og pappa da. Han kan mye, sier 16-åringen.

Bruker gjerne 12 timer en lørdag

I ukedagene er det kun etter skoletid han har tid. Kanskje han rekker en til to blomsterkasser på kveldstid. Lørdagen derimot, den kan han ofre hele dagen i for å produsere.

– Jeg kan fint stå opp klokka sju, også gjøre meg ferdig med tre-fire kasser før klokka er sju igjen om kvelden.

– Du går ikke lei av å bruke så mange timer på snekring?

– På ingen måte. Det er verdt det fordi det går til rallycrossen. Så det er derfor jeg vil bruke fritiden min på dette, hvis vi ikke må jobbe med bilen da. Det er brukt litt mer tid på bilen nå enn tidligere, men det er bestillinger inne, så det er viktig at jeg får laget flere, sier han.

Sportslig har han ambisjoner om topp fem i den nokså tøffe juniorklassen. Halvorsen ramser om konkurrenter som Sindre Haug, Lars Løstegård, Jens Hvaal, Sindre Madsen Moe og enda flere som de tøffeste konkurrentene.

– Det er mange gode i klassen. De blir harde å slå. Men nå skal det ikke stå på bilen, sier Benjamin, som i år har solgt Opelen sin til Trøndelag, mens han nå har fått skaffet seg Andrine Rafoss sin medaljebil fra i fjor.

Hylles av sportssjefen i forbundet

For et par år siden skrev vi om Thomas Schie sin suksess op 90-tallet ved å banke på dører og selge bilder av seg til inntekt for bilsportsatsingen. Totalt 250.000 kroner dro han inn den gang. En annen som gjorde noe tilsvarende var Atle Gulbrandsen, sportssjef i Norges Bilsportforbund, Formel 1-kommentator og selv aktiv racignfører.

Her står Benjamins nye rallycrossbil for året, en Hpnda Civic tidligere kjørt av Andrine Rafoss.

Gulbrandsen hyller Halvorsens pågangsmot for å skaffe inntekter til kjøringen sin, og oppfordrer naturlig nok alle bilsportutøvere til å tenke utenfor boksen når man skal finansiere satsingen sin.

– Dette er kreativt og veldig bra. At man snur hver stein og virkelig finner løsninger for å få til dette. De som har denne ekstra lille viljen er de som til slutt lykkes. Dagens unge bilsportutøvere har enormt med verktøy å bruke for å utvikle seg som utøvere, og de som jobber døgnet rundt for å få til drømmen er de som lykkes, sier Gulbrandsen.

Halvorsen understreker at denne dugnaden for sin egen karriere er noe han har fått svært positiv respons på.

– Folk liker blomsterkassene og syns vi har tenkt kreativt. Alt i alt veldig positivt. Så når man først gjør dette, så må man gjøre det ordentlig, sier han.

(Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)
Powered by Labrador CMS