Beskjeden åpning av Mikkelsen i årets siste shakedown

Mens lagkameraten viser sølvmuskler i en uhøytidelige oppvarmingen før det braker løs natt til fredag.

Publisert

Rally Australia avslutter VM-sesongen for andre året på rad, og spenningen i år er knyttet hvem som tar sølvmedaljen selv om Thierry Neuville tok et voldsomt jafs på hovedrival Ott Tänak med andreplassen i Wales Rally.

(Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

Rally Australia avslutter VM-sesongen for andre året på rad, og spenningen i år er knyttet hvem som tar sølvmedaljen selv om Thierry Neuville tok et voldsomt jafs på hovedrival Ott Tänak med andreplassen i Wales Rally.

Men belgieren har åpnet sterkt og kjørte inn til bestetid på shakedown-etappen utenfor Coffs Harbour ved New South Wales på østkysten i Australia. Tidsforskjellen er forøvrig hele 10 timer, og shakedown ble gjennomført fra og med klokken 22.00 torsdag kveld norsk tid.

LES OGSÅ: Flere WRC-førere uteblir i sesongfinalen i Australia

Citroën-fører Stephane Lefebvre kjørte forøvrig inn til en sterk andretid, halvsekundet bak Neuville.

Shakedown Rally Australia
1) Thierry Neuville / Hyundai / 2:56,3

2) Stephane Lefebvre / Citroën / +0,5

2) Elfyn Evans / Ford / +0,5

4) Jari-Matti Latvala / Toyota / +0,8

5) Kris Meeke / Citroën / +0,9

6) Ott Tänak / Ford / +1,4

6) Craig Breen / Citroën / +1,4

8) Esapekka Lappi / Toyota / +1,6

8) Andreas Mikkelsen / Hyundai / +1,6

10) Hayden Paddon / Hyundai / +2,3

11) Sebastien Ogier / Ford / +2,4

Norge er representert kun ved Andreas Mikkelsen og Anders Jæger denne helgen, og Hyundai-føreren åpnet heller rolig, uten at det har noen innvirkning på resultatet i helgen. Delt 8. plass med Esapekka Lappi av 10 WRC-biler, 1,6 sekund bak Neuville, så det er åpenbart tett i rekkene. Verdensmester Sebastien Ogier kjørte inn til 11. tid, 0,7 sekunder bak Mikkelsen.

– Rally Australia blir utrolig spennende, og jeg ser virkelig frem til å kjøre løpet. Jeg mener det er mulig å være med og kjempe om seieren, og tenk så morsomt det vil være å avslutte 2017 med å kopiere seieren fra i fjor. Det vil virkelig være en opplevelse etter en spesiell sesong for meg, uttalte Andreas før løpet.

Løpet går som kjent i litt ugunstige tider for nordmenn, og årets siste fartsetappe avvikles klokken tre på natten, natt til søndag.

LES OGSÅ: Sjekk konsentrasjonsevnen til Mikkelsen fra Rally Wales

LES OGSÅ: Verdensmesteren avviser Citroën-tilbud i Rally-VM neste år

Powered by Labrador CMS