Bildet som viser at bilsport handler om mer enn bare å kjøre fort

I tillegg til fart og kjøreteknikk, er bilsporten også en arena for utvikling av respekt, «fair play», sunne verdier og gode holdninger.

Publisert

Og dette ble man vitne til under SM-runden i crosskart i Arvika sist helg, hvor det også deltok flere nordmenn for øvrig.

85 kubikk-sjåførene Erik Nilsson, Lukas Andersson, Gustav Atteblad og Erik Andersson er rivaler på banen, men kompiser når hjelmen tas av. Her har Atteblad akkurat rullet før han går tilbake til depotet sammen med crosskart-kameratene sine. (Foto: Andrea Ivares Berglind)

Og dette ble man vitne til under SM-runden i crosskart i Arvika sist helg, hvor det også deltok flere nordmenn for øvrig.

Men det er bildet til fotograf Andrea Ivares Berglind som mange har sperret øynene opp for dagen etter løpet på Westombanan.

Etter en rulling i 85-klassen ble hun vitne til hvordan konkurrentene, eller kameratene mer presist, umiddelbart gikk bort til hverandre for å se til at alt hadde gått bra - som man forøvrig forventer til en viss grad i bilen - før de sammen gikk tilbake til depotet, som Berglind fikk foreviget via kameralinsa.

Dette delte hun så på sin Facebook-side og beskrev situasjonen slik:

– Noen ganger spør mine ikke-motorsportinteresserte venner hva som er greia med motorsport. Noen ville kanskje sagt farten, spenningen, lyden. Neste gang noen lurer, så kommer jeg til å vise dette bildet og vite eksakt hva jeg skal svare. (...) Så hva er kjernen i motorsport? For meg er det mye mer enn bare fart, spenning og heftig lyd. Det er felleskapet. Både å le sammen og støtte hverandre. Rivaler ute på banen - kamerater i depotet.

Bildet over viser Erik Nilsson, Lukas Andersson, Gustav Atteblad og Erik Andersson sammen gå tilbake til depotet. Atteblad hadde akkurat rullet, og får her en støttende klapp på skulderen fra Andersson mens han bærer hjelmen for ham.

Powered by Labrador CMS