Bilen til salgs - men Frank Tore vil utvikle seg mer bak rattet

Han er ikke fornøyd med bronsemedalje, tross meget høyt NM-nivå. Men hva som skjer neste år er foreløpig uvisst for Frank Tore Larsen.

Publisert

– Det gjenstår å se. Målet er å kjøre EM, sier Frank Tore Larsen til Parc Fermé.

Frank Tore Larsen. (Foto: Simen Næss Hagen)
Frank Tore Larsen. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Det gjenstår å se. Målet er å kjøre EM, sier Frank Tore Larsen til Parc Fermé.

Han har akkurat levert en relativt god sesong. Bronsemedalje i NM, med førere av internasjonalt kaliber i Eyvind Brynildsen og Ole Christian Veiby foran seg er ingen ripe på rally-CVen til 26-åringen, men Larsen er sulten på mer.

Han har hatt fulle satsinger i Norge siden 2009 og gått gradene fra Nissan Almera til Ford Fiesta ST og Fiesta R2 til toppklassen og R5-bil siden 2014. Og spesielt i år føler Larsen at han har tatt store steg som rallyfører.

Ikke fornøyd med bronse

– Jeg er fornøyd med enkelte av prestasjonene, utviklingen og de internasjoanle løpene. Nivået har vært høyt, noe vi har vært tjent med i forhold til å måle våre egne prestasjoner. Samtidig er jeg ikke fornøyd med å bli nummer tre, og det skal man heller ikke være. Så nå blir det å jobbe knallhardt med å forbedre de punktene vi har mulighet til å forbedre uten å sitte bilen fram til sesongstart, sier Nedre Eiker-gutten videre.

Foruten NM så har Larsen prestert godt i enkeltløp i Sverige og Danmark. Han stakk av med totalseieren i både South Swedish Rally og i Rally Denmark, sistnevnte et rent asfaltløp hvor Larsen har vist stor progresjon den siste tiden.

LES OGSÅ: Monsterhoppet på Sørlandet forsvares etter massiv kritikk

Høy fullføringsprosent

Og med unntak av den brutale landingen på siste etappe i Rally Sørland tidligere år, hvor han og kartleser Torstein Eriksen også måtte få tilsyn av helsepersonell, så har Larsen fullført hvert løp i år.

–  Det er en viktig forbedring i forhold til å prestere i mesterskap. Vi satte som mål å luke bort feilene vi har hatt fra tidligere år, sier Larsen.

Bare 2012 har vært en bedre sesong hva gjelder å fullføre, for i følge rallydatabasen til eWRC-results.com fullførte Larsen og Eriksen samtlige løp denne sesong, som også innebar VM-rundene i Sverige og Finland.

PF-BLOGGEN: Når iver og pågangsmot fra høyrestolen til slutt betaler seg

Derfor selger han bilen

Mange lurer kanskje på hvorfor han skal selge R5-bilen, som fremdeles er ganske så konkurransedyktig i norsk målestokk. For Larsen skal vel ikke gi seg med det første?

– Jeg sjekker markedet. Vi jobber med flere alternativer for neste år, og det er ikke noe som er avklart ennå.

– Så du må ikke selge bilen? Og du bytter ikke klasse?

– Det er riktig. Det blir samme bil og samme klasse.

– Noen som er interessert i bilen?

– Det har vært noen henvendelser. Jeg vet nok mer om noen uker, sier Frank Tore Larsen.

Av totalt 101 startende løp har Larsen kjørt 48 av dem med sin Fiesta R5, og står innkassert med totalt 13 totalseire i større og mindre løp.

Powered by Labrador CMS