Bilsportlekene: Isabell (14) og Marcus (14) er Norges yngste håpefulle

Gokart-slalåm er vi ikke vant med i bilsport. Det er heller ikke Isabell Rustad og Marcus Myrseth, som får prøve seg på ukjent farvann i Italia.

Publisert

Under FIA Motorsport Games i Vallelunga, så er det også etablert en egengren det ikke finnes store mesterskap i fra før, enten det er nasjonalt eller internasjonalt.

Isabell Rustad og Marcus Myrseth. (Foto: Norges Bilsportforbund)

Under FIA Motorsport Games i Vallelunga, så er det også etablert en egengren det ikke finnes store mesterskap i fra før, enten det er nasjonalt eller internasjonalt.

Med relativt motorsvake gokarter er det ikke nødvendigvis fart og tette dueller ute på banen som står i høysetet, med i gokart-slalåmen er det teknikk og presisjon som gjelder for den norske duoen Isabell Rustad og Marcus Myrseth.

– Kjegler og sånt

Selv er de etablerte gokartførere her hjemme, og ble sendt til Vallelunga av Norges Bilsportforbund for å fylle kriteriene om å ha med yngre utøvere fordelt på én gutt og én jente. Sammen skal de konkurrere mot 27 andre nasjoner.

– Hva skal jeg si, jeg har aldri vært med på noe liknende før. Jeg har jo vært på store arrangementer før, men det er rart at denne gang er det jeg som skal kjøre og ikke pappa, flirer Isabell Rustad (14), som er datter av den norske bilsportlegenden Tommy Rustad.

Krebser og lange radiuser byttes ut med kjegler og mer kompliserte baner å forholde seg til. Spennende, men ukjent farvann for 14-åringen som virkelig har fått gokart-karrieren til å løsne nå i år.

– Det blir veldig kult, men det blir spesielt. Vi skal kjøre igjennom kjegler og sånt. Jeg prøvde det litt på Aurskog. Jeg veltet mange kjegler for å si det sånn. Men jeg er ikke så stressa. Jeg bare gleder meg, også håper jeg at vi kjemper om å komme så høyt opp som mulig i stedet for å kjempe om ikke å komme sist, sier hun.

Isabell Rustad får hjelp av pappa Tommy til å sjekke ut gokarten de skal bruke. (Foto: Norges Bilsportforbund)

– Litt leiekart-aktig

Makkeren Marcus Myrseth innrømmer også at det er ukjent terreng for dem å kjøre gokart-slalåm. Men nye utfordringer er også spennende for utøvere i startgropa av en forhåpenltigvis lang og innholdsrik karriere.

– Det er litt mer leiekart-aktig som vi skal kjøre her. Også er det veldig teknisk og en annen måte å kjøre på. Vi skal jo kjøre fort, men ikke røre kjeglene. Vi har øvd litt, og det har jo gått greit, sier Myrseth.

Hva gjelder ambisjoner og forventninger, så står han med blanke ark. Og det er egentlig ikke noe problem, skal vi tro ham selv.

– For oss er det umulig å vite hvordan de andre takler det. Så jeg vet ikke hvordan vi står i forhold til de andre. Men jeg tror det skal gå greit, sier 14-åringen fra Bjørkelangen.

Powered by Labrador CMS