Bilsporttalentet: Alt gikk i svart da navnet til Emil ble ropt opp

Da Emil Heyerdahl etterhvert forstod at han var blitt 300.000 kroner rikere, så tenkte han umiddelbart på Porsche-drømmen han har neste år.

Publisert

16-åringen fra Bjørkelangen stod nervøst og skuet utover nesten 1000 tilhørere sammen med sine fire konkurrenter og kamerater, og kunne etter trommevirvel fra publikum konstatere at det var «Emil Heyerdahl» som konferansier Per Christian Håveødegård som ble ropt opp over høyttaleranlegget.

Her skjønner Emil Heyerdahl at han er vinner av Bilsporttalentet 2018. (Foto: Simen Næss Hagen)

16-åringen fra Bjørkelangen stod nervøst og skuet utover nesten 1000 tilhørere sammen med sine fire konkurrenter og kamerater, og kunne etter trommevirvel fra publikum konstatere at det var «Emil Heyerdahl» som konferansier Per Christian Håveødegård som ble ropt opp over høyttaleranlegget.

Armene ble skutt umiddelbart i været, men etterpå husker han ingenting av hva som skjedde på scenen. Rørt, blank i øynene og litt ute av fatning å forstå hva som hadde skjedd.

– Jeg klarer ikke snakke, nesten. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Helt sykt, sier Heyerdahl til Parc Fermé, og understreker nok en gang all takknemlighet for støtte og hjelp han har fått i alle år fra den spede start i gokart til suksessåret 2018 med fullstendig dominanse i Formula STCC.

Rørt til tårer

Mange personer har vært involvert i satsingen til Heyerdahl over flere sesonger. Noen av de viktigste stod ved hans side da han mottok sjekken på 300.000 kroner. Pappa Erik Heyerdahl og teamsjef Marius Gjevik er to av mange som både har stått på for 16-åringen, og derav stod igjen overveldet og full av følelser da årets talentvinner var et faktum.

– Vi har jobbet så mye for dette og ofret alt. Dette er så stort for oss, og ikke minst superviktig for videre satsing, sier pappa Erik Heyerdahl.

– Hva gikk igjennom hodet ditt da navnet til Emil ble lest opp?

Emil Heyerdahl sammen med en rørt og lamslått pappa Erik. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Jeg må se på opptaket etterpå, for det har jeg ikke fått med meg. Det gikk i svart. Helt vilt. Helt ekstremt, sier faren tårevåt og rørt.

Det samme gjelder teamsjef Marius Gjevik, som i år har styrt Team Greenpower som Heyerdahl har vært en del av sammen med Edward Sander Woldseth og Lars Solheim.

– Jeg får gåsehud av dette. Emil leverer som han alltid gjør og jobber ekstremt målbevisst. Vi støtter så godt vi kan hele veien, og det vi ser nå er et resultat av mange års jobbing som Emil har gjort, sier teamsjef Gjevik.

Hauger jublet for kameraten

Dennis Hauger var en av de første til å gratulere kameraten med den gjeve prisen. (Foto: Simen Næss Hagen)

En annen som ikke la skjul på sin begeistring over Heyerdahls triumf er Red Bull-profilen Dennis Hauger. De to har vokst opp ikke langt fra hverandre, har kjørt mot hverandre siden barndommen av og er den dag i dag svært gode kamerater.

– Jeg er så glad på hans vegne. Vel fortjent, og jeg håper virkelig dette gjelder for neste sesong. Han er en veldig dyktig fører, sier Hauger.

– Du har jo en klar Formel 1-drøm. Er det en ekstra drøm om du hadde fått med deg Emil dit?

– Haha, det hadde vært en syyyyykt drøm. Det er jo hardt, men alt er jo mulig, flirer Hauger.

Den ønskedrømmen oppfattet også Emil selv med et stort glis.

– Haha, det hadde jo vært fint det, da, skyter årets bilsporttalent inn fra siden.

Derfor vant Emil

Pengene kommer godt med til planleggingen for neste år. Han har vært klar på at han ønsker å kjøre bil med tak over hodet, selv om alderen setter en del begrensninger på den klasser. Likevel består 2019-drømmen av en Porsche.

– Dette vil hjelpe enormt. Jeg jobber med å kunne kjøre Porsche Cup i Skandinavia. Det er ikke sikkert enda, men det er det jeg håper på, innrømmer Heyerdahl.

GT-racing har hatt en enorm vekst blant unge norske bilsportutøvere, og førere som Dennis Olsen, Christian Krognes og Mads Siljehaug har i år vært en stor inspirasjon for mange ved både å kjøre gratis og til og med få lønn for å gå denne veien.

Emil Heyerdahl sammen med jurymedlem og påtroppende sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Dette er også ambisjoner som faller i god jord hos juryen i talentkonkurransen.

– Han stikker seg ut med en god totalpakke på tempoet, og noe av det viktigste er hvor fort du kan kjøre bil og med flere ulike biltyper. Han har hele totalpakke, i tillegg til spennende fremtidsplaner som er realistiske for å nå langt. Og det har vi troen på at han vil oppnå, sier jurymedlem og påtroppende sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen, til Parc Fermé.

Powered by Labrador CMS