Carlos Sainz jr. hadde all grunn til å smile bredt etter en godt levert kvalifisering.

Britene jublet for Sainz sin aller første pole position i karrieren - etter 150 forsøk

Regnværet skaper alltid en ekstra tvist i en Formel 1-kvalifisering, og lørdagens økt på Silverstone skulle bli intet unntak.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Utfallet på kvalifiseringen ble ikke nødvendigvis slik en kunne forespeile seg. Eksempelvis var det mye som tydet på at dette var grei skuring for Max Verstappen etter å ha gjort rent bord på de siste treningspassene, men slik skulle det ikke bli.

FORMEL 1: Utfallet på kvalifiseringen ble ikke nødvendigvis slik en kunne forespeile seg. Eksempelvis var det mye som tydet på at dette var grei skuring for Max Verstappen etter å ha gjort rent bord på de siste treningspassene, men slik skulle det ikke bli.

Og jammen ble det ikke en ekstra tvist ved at Nicholas Latifi på mesterlig, dog heldig vis tok seg videre helt til Q3 etter at han traff perfekt på værforholdene i sitt forsøk. Kanadieren fikk dog aldri levert en ordentlig runde og endte således på en ventet tiendeplass, men absolutt en fjær i hatten at han tok seg til Q3 for første gang i karrieren.

Men tilbake til toppen, og det skulle nok ikke gå slik det lenge lå an til. Verstappen virket tidsvis overlegen, men da det gjaldt som mest under de beste forholdene på tampen av Q3 hadde VM-lederen et tidstap stort nok til å koste ham sjansen for pole position. Han hadde dog bestetiden før de siste forsøkene, men idealsporet tørket stadig opp, og den som utnyttet dette best var Ferrari-fører Carlos Sainz.

Spanjolen tok var på denne ene sjansen han fikk, og klinte dermed til med beste tid og følgelig pole position til søndagens løp. Dette er 27-åringens aller første pole position i sin karriere, i det som blir hans 150. Grand Prix-start.

Og publikum tok imot Sainz med fullstendig jubel etter at det beste startsporet var sikret med 72 tusendelers margin.

– Takk skal dere ha, takk til fansen for at dere jubler og at dere er her ute i regnet. Det var en god runde, og jeg slet en del med stillestående vann i sporet, så det var lett å miste runden. Det gjorde det også vanskelig å få opp temperaturen i dekkene. Jeg fikk til en runde, uten at jeg følte den var så spesiell, så det var overraskende, sa Sainz etter målgang.

I den andre enden av skalaen ble det notorisk buing ta Verstappen tok mikrofonen etter det ble med en andretid for ham.

– Q3 er lotteri noen ganger, om når du må sette den raskeste runden. Men jeg ble hindret litt av et gulflagg på på mitt siste forsøk. Men å være på førsterekken er bra for oss, da vi har en god løpsbil både på tørt og vått, slår Verstappen fast.

Charles Leclerc endte på tredjeplass, etterfulgt av Sergio Perez og Lewis Hamilton. Videre blant de ti beste finner vi Lando Norris, Fernando Alonso, George Russell, Guaunyu Zhou og nevnte Latifi sist i Q3.

Powered by Labrador CMS