Carrera Cup: Heyerdahl og Østberg imponerte - bare «nesten» for Lindland

Publisert

RACING: I forbindelse med Porschefestivalen på Rudskogen denne helgen, som også husker finaleløpet i GT-klassene i Racing-NM, så ble det to spennende løp i «hovedattraksjonen», nemlig Porsche Carrera Cup Scandinavia.

(Foto: Micke Fransson/teambild.se)

Som vanlig flere nordmenn med, og også tradisjonen tro var det celebert gjestebesøk i klassen da det var rallystjerna Mads Østberg som fikk æren av å kjøre 911-bilen denne helgen.

Mads Østberg. (Foto: Micke Fransson/teambild.se)

Og ettersom en Porsche 911 GT3 Cup-bil er særdeles annerledes å kjøre enn en WRC-bil i mer ulent terreng, så stod det ikke på progresjonen til Østberg. 32-åringen leverte først en 15. plass i den første finalen før han fulgte opp med en 11. plass i den siste finalen.

Emil Heyerdahl. (Foto: Micke Fransson/teambild.se)

Av de faste inventarene så var Roar Lindland nærmest seier med en andreplass i siste løp, 1,2 sekunder bak Oscar Palm. Lukas Sundahl vant forøvrig første løp, der Lindland også ble beste norske på en sjetteplass.

Det er forøvrig verdt å nevne at unggutten Emil Heyerdahl også imponerte stort og tok sine første seiere i Approved-klassen da han gikk til topps i begge løp. Sammenlagt ble han nummer henholdsvis 11 og 10. Landsmannen Ole William Nærsnes lå denne helgen hakket foran Heyerdahl og ble da henholdsvis nummer 10 og 9.