Denne helga gir Maja alt for å komme seg på tre-sekunderen

En lang og hard treningsvinter er over. Nå er det alvor for dragracinghåpet Maja Udtian.

Publisert

21-åringen fra Frøya i Trøndelag satser alt på europamesterskapet i Top Fuel-klassen i dragracing dette året, og har ett mål for øyet: EM-gull.

Maja Udtian. (Foto: Remco Scheelings)

21-åringen fra Frøya i Trøndelag satser alt på europamesterskapet i Top Fuel-klassen i dragracing dette året, og har ett mål for øyet: EM-gull.

Til det har hun lagt om hele livsstilen sin og hatt et helt annet fokus inn mot sesongen etter at hun tok seg et friår i år. Mer om det kan du forøvrig lese her.

Første år i Top Fuel

Nå står hun på startstreken på Santa Pod Raceway i England i sesongpremieren i europamesterskapet som består av totalt seks EM-runder. Santa Pod er også stedet som avholder finalen i begynnelsen av september, og det skal også kjøres to runder på svenske Tierp hvor mange også drar kjensel på rallycrossbanen som ligger på samme anlegg.

– Jeg føler meg veldig klar. Det er jo mitt første ordentlige løp i Top Fuel, og bil og team er nytt for oss. Så vi lærer alle mann enda, men jeg føler meg også veldig komfortabel med både bil og team, sier Udtian til Parc Fermé, som kjører for RF Motorsport.

Før var dragracing basert på en kvart engelsk mil (402 meter), mens Top Fuel de siste årene har blitt kjørt over 1000 fot, eller 304,8 meter helt nøyaktig.

 «Pers» på 4,04 sekunder

Et godt resultat er å nærme seg 500 kilometer i timen samtidig som man kommer seg under fire sekunder, altså ned på tretallet. Reaksjonstiden bør være på tusendelsmarginer etter lys-treet de følger før alle sluser åpnes og det er bånn gass på grønt lys.

– Vi er selvfølgelig motiverte for seier, men det er jo veldig mye som skal klaffe, så vi får se. Jeg håper i allefall at jeg skal få min første tre-sekunder i helga, da mitt «pers» er 4,04, sier 21-åringen.

Selv om vinteren har vært lang for mange som satser bilsport på barmark, så har Udtian hatt nok å henge fingrene i, både med sitt eget treningsopplegg, men ikke minst få alt på plass for både team og sponsorer.

– Ventingen mot sesongstart har egentlig gått ganske fort, da det er så mye som må bli klart. Men jeg er kjempegira, veldig fokusert og gleder meg. Jeg skjønner egentlig ikke at det er sant, sier hun energisk og opprømt.

Powered by Labrador CMS