Dennis Hauger trives godt i Monacos gater, og til tross for en litt svakere innsats på kvalifiseringen kontra treningen så kom han omsider bedre ut av det enn først fryktet.
Dennis Hauger trives godt i Monacos gater, og til tross for en litt svakere innsats på kvalifiseringen kontra treningen så kom han omsider bedre ut av det enn først fryktet.

Dennis fikk viljen sin av dommerne – to konkurrenter straffes hardt etter brudd på gulflaggreglene

Det betyr også at nordmannen er innenfor den gylne topp ti-posisjonen inn mot løpene som kjøres i Monaco denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Det var ved målgang i kvalifiseringen at Felipe Drugovich krasjet rett etter siste sving, og forårsaket en gulflaggsituasjon. Dennis Hauger var første mann til å passere brasilianserne, men gikk av gassen og fikk dermed ikke forbedret rundetiden sin - noe han var i ferd med å gjøre.

Tre andre konkurrenter forbedret tidene sine mens det var dobbelt gulflagg ute, som betyr at man skal slakke av gassen betydelig, og også være forberedt på å skifte kjøreretning eller stoppe bilen. Men to av førerne hadde såpass høy fart forbi at dommerne har slått hardt ned på dette.

Ayumu Iwasa kommer dårligst ut av juryrommet, og det var også han som forbedret tiden sin såpass at Hauger ble skjøvet utenfor en topp ti-posisjon. Japaneren hadde en såpass rask sektor som dommerne har slått hardt ned på ved å gi ham ti plassers gridstraff, tre straffepoeng på lisensen, og naturlig nok slettet rundetid. Han innrømte også overfor dommerne at han ikke hadde sett gulflaggene,

Det sender uansett Dennis opp på resultatlistene igjen, selv om den er ikke offisiell i skrivende stund. Men det holder til at han starter helt i front til lørdagens sprintløp, og også innenfor topp ti til søndagens hovedløp. Høyst sannsynlig får han en niendeplass og niende posisjon til hovedløpet, som gir ham nest beste startposisjon til sprintløpet.

Liam Lawson får også straff, men ikke like kraftig som Iwasa. Han hadde redusert farten sin noe, men forbedret likevel sektortiden og rundetiden. Han belønnes med fem plassers gridstraff fra sin opprinnelige tid, ettersom også hans midlertidige pole position-tid blir slettet.

Jack Doohan var også meldt til dommertårnet, men han ble frikjent fordi det på hans tidspunkt var et enkelt gulflagg ute, som er mildere og således ikke straffer fortkjøring på samme måte.

Powered by Labrador CMS