Dennis Hauger og Martinius Stenshorne har levert en historisk løpshelg i Melbourne.

Dennis og Martinius ser fremover etter nedturen i hovedløpene

En historisk løpshelg i Australia ble avsluttet på antikliamtisk vis for Norges to formelhåp. Begge to tar likevel med seg positive opplevelser, og ser fremover mot nye muligheter. 

Publisert Sist oppdatert

RACING: Løpshelgen i Melbourne startet på imponerende vis for Dennis Hauger og Martinius Stenshorne. Hauger tok karrierens første pole position I Formel 2 mens Stenshorne for første gang kvalifiserte innenfor topp 12 i Formel 3. 

RACING: Løpshelgen i Melbourne startet på imponerende vis for Dennis Hauger og Martinius Stenshorne. Hauger tok karrierens første pole position I Formel 2 mens Stenshorne for første gang kvalifiserte innenfor topp 12 i Formel 3. 

I sprintløpene ble det suksess med Stenshornes første Formel 3-seier, mens Hauger på sin side ble nummer to i sitt sprintløp etter å ha kjørt seg opp fra tiende startposisjon. Naturlig nok har aldri før to nordmenn stått på pallen i en Formel 1-helg tidligere. 

Derfor var optimismen utvilsomt på plass i forkant av hovedløpene natt til søndag, men det ble vanskelige løp for begge to. 

Krasjet ut

Dennis Hauger ble nummer to i helgens sprintløp. Det var hans tredje pallplass på rappen i Formel 2.

Dennis Hauger kom inn i løpshelgen i Australia med en sprintseier og en tredjeplass i hovedløpet fra Saudi-Arabia. I kvalifiseringen tok han sin første pole i Formel 2 på suverent vis, og i sprintløpet imponerte han med å kjøre seg opp til andreplass.

Derfor var forventingene store før hovedløpet, men i sving seks gikk det galt. Hauger traff barrieren på voldsomt vis, og han måtte naturligvis bryte. For MP Motorsport ble det en svært tung søndag siden også Haugers teamkamerat Franco Colapinto endre uten poeng etter å ha blitt diskvalifisert. 

Hauger var ikke overraskende skuffet etter løpet. 

– Skuffende søndag. Vi skulle ha vunnet i dag, noen verdifulle poeng kastet bort, skriver Hauger på egen Instagram.

Nordmannen kunne tatt ledelsen i mesterskapet med et godt resultat i løpet. Istedenfor er han fortsatt nummer tre, 21 poeng bak ledende Zane Maloney. 

Dennis tar likevel med seg det positive fra to oppløftende løpshelger med et sterkt tempo. 

– Farten ser bra ut for oss. Jeg er stolt av alle i teamet i dag og vi fortsetter å pushe, avslutter Hauger. 

Straff og punktering

Martinius Stenshorne tok denne helgen sin første Formel 3-seier.

For Martinius Stenshorne var utgangspunktet riktig nok vanskelig for ny palljubel fra 11. startposisjon, men etter å ha vist et imponerende løpstempo så langt denne sesongen var det i det minste grunn til å håpe på poeng i hovedløpet.

Men slik ble det ikke etter at Stenshorne falt litt tilbake i starten, før han falt enda lenger ned på resultatlisten grunnet en hendelse hvor både han og Noel Leon havnet utenfor banen. Når han også måtte inn i pit og bytte dekk etter en punktering 

– Fornøyd med hvordan helgen vår har gått med noen opp- og nedturer, men det er mange gode forbedringer og mange ting å jobbe med før neste løp. Hovedløpet var vanskelig og det var ikke sånn vi ønsket at det skulle gå, men det var mange verdifulle lærdommer å ta med videre, uttaler Stenshorne på egen Instagram. 

For både Hauger og Stenshorne er det Imola fra 17. til 19. mai som markerer neste løpshelg. Før den tid skal begge to kjøre testing i Barcelona. Stenshorne skal i aksjon fra 17. til 18. april, mens Hauger kjører fra 23. til 25. april. 

Powered by Labrador CMS