Dennis Olsen, her fra pitgarasjen i forbindelse med 24-timersløpet i 2019.

Dennis Olsen klar for 24-timersløpet på Daytona

Den norske Porsche-føreren får nok en sjanse i ett av de mer prestisjefylte langdistanseløpene på kalenderen.

Publisert

RACING: Selv om baneracing er en barmarksgren, så starter sesongen likevel tidlig for de som kjører på bane med fast underlag. 24-timersløpet på Daytona i Florida i USA er nemlig en klassiker som tiltrekker seg flere store profiler i de ulike klassene, i tillegg til at det åpner IMSA-serien i USA.

Onsdag ble det klart at Dennis Olsen åpner sin 2022-sesong på samme arena som han har vært to ganger tidligere. Her skal han kjøre for kundeteamet KCMG, som han har en god relasjon til fra NLS-serien på Nürburgring fra tidligere, og han deler bil med Porsches helprofesjonelle førere i Laurens Vanthoor og Patrick Pilet i tillegg til teamets faste fører Alexandre Imperatori.

Som nevnt har Olsen deltatt 24-timersløpet på Daytona to ganger tidligere. I 2019 viste Olsen og Pfaff Motorsport sterkt tempo gjennom løpet, men en av teamkameratene ble involvert i en krasj etter 470 runder, som tvang dem til å bryte.

Historien så ut til å gjenta seg året etter, hvor både Olsen selv og lå i en reell kamp om å vinne løpet, men også der gikk det galt da drivakselen eksploderte og teamet igjen ble tvunget til å kaste inn håndkledet.

Men selv om Olsen ikke har hatt den største suksessen på klassiske Daytona i Florida i USA, så er målsetningen likevel klar.

– Vi har et team og en bil som kan vinne, og vi har en sterk førerkabal. Men det er et utfordrende løp på flere måter, så vi må være fokuserte på målsetningene våre for løpet, sier Olsen.

Utover Daytona har ikke Olsen lansert hva slags program han har for Porsche denne sesongen, men han er fortsatt under kontrakt med den tyske bilfabrikanten og er ventet å se i flere prestisjefylte serier i 2022.

Powered by Labrador CMS