Derfor tok Petter mikrofonen og hyllet generalsekretæren i NBF

Før Norges Bilsportforbund skulle fyre av gårde en heidundranes hyllest til Petter Solberg, så tok bilsportstjerna og kom dem i forkjøpet.

Publisert

Det var i forbindelse med lørdagens årlige premieutdeling og gallamiddag i regi av Norges Bilsportforbund at utøvere skulle hylles og hedres for resultater og prestasjoner, både fra denne sesongen og tidligere bragder og meritter.

En lettere overrasket generalsekretær i Norges Bilsportforbund, Hallgeir Raknerud, mottar en ekstra overraskelse fra Petter Solberg som takk for hjelpen han fikk med media på midten av 90-tallet. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Det var i forbindelse med lørdagens årlige premieutdeling og gallamiddag i regi av Norges Bilsportforbund at utøvere skulle hylles og hedres for resultater og prestasjoner, både fra denne sesongen og tidligere bragder og meritter.

2019 var året hvor Petter Solberg valgte å legge den profesjonelle hjelmen på hylla, og med det var det ventet ekstra oppmerksomhet rettet 45-åringen fra Spydeberg - spesielt med tanke på at kona Pernilla og sønnen Oliver også var tilstede.

Selv om dette også nok i all beskjedenhet var noe ventet fra Petter Solberg selv, så hadde hovedpersonen andre overraskelser på lager. Han har i år lansert sin egen eksklusive klokkeutgave i samarbeid med TW Steel, som han også selv har valgt å gi bort til enkeltpersoner under spesielle forutsetninger.

Betalte med rosinboller

Først ville han vise unggutten Ola Jr. Nore sin ære ved å gi ham denne klokka som en ekstra motivasjonsboost for 19-åringen. Men før konferansier Per Christian Håveødegård rakk å føre showet videre, så tok Solberg regien selv.

– Jeg har en ekstra klokke her som jeg vil gi bort. Det er sånn at da jeg startet karrieren min, så hadde jeg ikke råd til å betale noen. Denne mannen var den første som fikk navnet mitt inn i VG. Det ble ikke noe bilde, så jobben var kanskje ikke helt perfekt, men jeg fikk i hvert fall resultatet inn i VG. Jeg hadde som sagt ikke råd til å betale han, men jeg kjøpte et par boller med rosiner som betaling husker jeg. Og det er Hallgeir Raknerud. Han vil jeg takke, sa Petter Solberg, til stor applaus fra scena, før han noe overrasket og glad løp opp på scena og ga Solberg en god klem.

Raknerud er altså generalsekretæren i Norges Bilsportforbund og har vært det siden 2012. Fra før har han ellers bakgrunn fra blant annet magasinet Racing som han var med å starte på slutten på 80-tallet, og var også informasjonssjef i KNA i mange år i tillegg til at han har bekledd flere roller i NBF fra tidligere.

(Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Men Raknerud var også «pressemannen» bak Petter Solberg i oppstarten av hans karriere, og det er denne tjenesten Solberg altså valgte å hylle på en kveld hvor han visste at det kom til å bli mye oppmerksomhet rundt seg og sitt. Det skal også nevnes at det var Raknerud som nettopp startet supporterklubben til Petter Solberg i 2002, en supporterklubb som opplevde stor suksess rundt storhetstiden til Solberg.

– Jeg skylder han veldig mye fra mange år tilbake. Og det har jeg fått ikke gjort enda. Hallgeir har vært med på hver VM-utdeling jeg har vært på i karrieren, han har vært en bra støttespiller, han har alltid vært positiv og bygd mye kontakter. En gang hadde jeg ikke dress, og jeg måtte ut å kjøpe - og da var Hallgeir med og kjøpte skjorte, dress og slips til meg, for jeg er ikke akkurat den typen, fortsatte Petter fra scena.

Bistod med dresskjøp

Hallgeir Raknerud og Petter Solberg fra Telegrafen pub i Spydeberg i 2004. (Foto: Øystein Sørensen / Smaalenenes Avis)

Raknerud sa ingen ting selv fra scena, men uttrykker overfor Parc Fermé stor takknemlighet for oppmerksomheten og gesten fra Petter Solberg.

– Det var jo veldig hyggelig av han, selvfølgelig. Jeg har jo vært med rundt ham siden før han begynte å kjøre billøp, ettersom vi geografisk også har bodd nærme hverandre. Foreldrene hans kjørte jo bilcross, så jeg var også tett på både han og Henning rundt det, sier Raknerud til Parc Fermé.

– Var det du som tilbød deg å hjelpe Petter, eller var det Petter som ringte og spurte etter hjelp?

– Jeg husker ikke helt, jeg tror det bare ble litt sånn. En blanding, tror jeg, sier han, og legger til:

– Etterhvert har jeg jo byttet litt roller, men uansett hva jeg har drevet med så har det alltid vært en forbindelse til Petter. Han kom jo direkte fra et løp til en FIA-galla en gang og hadde med litt dårlig bagasje, sier Raknerud og viser til historien om at han måtte bidra med konsultasjon rundt kjøp av pentøy.

Og med det ber Raknerud oss om å nevne en ekstra historie rundt dette.

– Under FIA-gallaen i Doha i 2014, så måtte jeg til og med være med Pernilla å kjøpe en kjole. Det var jo den desidert fineste kjolen på den premiegallaen. Petter orket ikke, han var med, men satt seg på en krakk på et kjøpesenter med en kaffe i hånda, humrer Raknerud.

Parc Fermé kommer tilbake med flere historier og reaksjoner rundt utdelingene som skjedde på Hellerudsletta lørdag...

Powered by Labrador CMS