Dette forventer teamet av Dennis (15) når sesongen starter

Hvis Dennis Hauger får konvertert testresultatene ut til det blodige alvor, så tror teamsjefen at han nærmest blir ustoppelig.

Publisert

Han har så å si utelukkende bestetider å vise til fra denne vinterens testing i sin første periode som Formel 4-sjåfør, og når sesongen starter om cirka to uker, så får Dennis Hauger virkelig kjenne på konkurransen han må stå imot i år.

Han har så å si utelukkende bestetider å vise til fra denne vinterens testing i sin første periode som Formel 4-sjåfør, og når sesongen starter om cirka to uker, så får Dennis Hauger virkelig kjenne på konkurransen han må stå imot i år.

Forventningene er ikke blitt noe mindre fra unggutten som i fjor vant det tyske seniormesterskapet i gokart, i en alder av 14 år. Nå tør også teamet han representerer, Arden Motorsport, å legge litt ekstra press på nordmannen.

LES OGSÅ: Bli med inn i «det aller helligste» i Dennis’ Formel 1-utdannelse

LES OGSÅ: Formel 1-stjerne tror Dennis kan revolusjonere bilsportinteressen

– I tillegg til å være best, så har han vist stabilitet på rundetidene uten å gjøre noen store feil, så det er noe vi nå egentlig tar for gitt at han mestrer, sier teamsjef Ben Bloomfield til Parc Fermé.

Med bestetider og bestestint på samtlige baner han har testet på i år, noen av det mer overlegne slaget, så kommer også forventningene. Men løpssituasjonene blir noe annet.

Tror på ketsjup-effekten

– Problemet nå er at alle forventer at han skal kjøre på dette nivået hele tiden, med det tempoet han viser. Og i denne sammenheng betyr det at alle forventer at han skal vinne løp. Helt suverent, sier teamsjefen.

Han vil derfor la Hauger få gjennomført første løpet på Brands Hatch 7. og 8. april før han fører noen videre spådom om hvordan 2018-sesongen blir. Selv om han nå er overbevist om at han vil være å kjempe helt i toppen, og «arbeidsgiver» Red Bull legger også utfordringer og press på nordmannen hvis han skal fortsette å følge juniorprogrammet videre i overskuelig framtid.

– Første løpet kan bli tøft for Dennis. Det blir helt annerledes enn hva vi har gjort til nå. Det er mange på banen og mange med vesentlig mer racingerfaring enn han. Det er først i disse situasjonene vi vil se hans ekte ferdigheter. Vi tror ikke det blir noe problem, men det blir helt klart interessant å se, sier Ben.

For han tror på ketsjup-effekten dersom han skulle håndtere første løpet uten å la seg pille på nesen av konkurrentene.

– Jeg tror det kommer til å gå fint. Når han først vinner så vil ingen stoppe han, tror Bloomfield.

LES OGSÅ: Slik sirkulerer verden rundt Dennis som Red Bull-junior i England

Glemmer alderen

Fordi han har et strengt program å følge, med høye ambisjoner fra Red Bull-teamet, så er juniorprogrammet også kjent for lite rom for store feil. Det at Hauger plasseres i Formel 4 er nettopp fordi det er ambisjoner om å vinne den første sesongen.

– Alle kommer på et eller annet tidspunkt til å gjøre noen feil. Det handler om hvordan han håndterer feilene og nullstiller seg. Det er viktig at han kan holde fokuset og fortsette å satse uten å gjøre samme feilen, framfor å bli frustrert. Men det er jeg ikke bekymret over.

– Har vi nå egentlig glemt at han bare er i tidlig tenårene?

– Ja, nesten. Han kunne like gjerne vært 17-18 år. Han er moden, og da er det lett å glemme alderen. Men både mentalt og fysisk er han mer moden enn vanlig.

– Hva er svakhetene hans? For noen må han ha selv om det ikke er noe fokus på det?

– Tja, det vet jeg ikke. Vi får se, det kan hende han kan få litt vel mye selvtillit når han er så rask. Så vi må først se hvordan han kan håndtere motgang. Det er vanskelig å finne noe å sette fingeren på akkurat nå, men om vi måtte merke at han blir «cocky» og høy på pæra, så må vi få han ned på jorda igjen, smiler teamsjefen.

Powered by Labrador CMS