Drømmer om Le Mans i Red Bull-Valkyrie - med far som teamkompis

Max Verstappen har klare ambisjoner om en spennende deltakelse utenfor Formel 1-arenaen.

Publisert

Den nederlandske Formel 1-stjerna har for alvor gjort stor suksess i Formel 1 de siste sesongene, til tross for sin unge alder. Men Max Verstappen (21) har også andre drømmern.

Max Verstappen, sammen med pappa Jos. (Foto: Red Bull Content Pool)

Den nederlandske Formel 1-stjerna har for alvor gjort stor suksess i Formel 1 de siste sesongene, til tross for sin unge alder. Men Max Verstappen (21) har også andre drømmern.

I forbindelse med regelendringene som kommer til verdensmesterskape i langdistanseracing (WEC), så skal dagens LMP1-biler byttes ut med en base i tradisjonelle gateregistrerte hyperbiler. Toyota har allerede lansert en konseptbil, og nylig ble det kjent at Ford har noen ambisiøse planer med utgangspunkt i deres GT - og Aston Martin har i samarbeid med Red Bull utviklet en hyperbil kalt Valkyrie.

Denne bilen drømmer Verstappen nå om å kjøre i Le Mans med, gjerne med sin far Jos - som også er tidligere Formel 1-fører - som teamkamerat. For han ble spurt om tankene og muligheten om å kjøre Aston Martin Valkyrie når den nye klassen innføres fra 2020.

Slik ser «AMR»-versjonen ut, altså Aston Martin Valkyrie, designet etter ingeniør Adrian Neweys kunster og filosofier. (Foto: Aston Martin/Red Bull)

– Vel, vi har ikke snakket om det. Men ja. Jeg har et ønske om å kjøre Le Mans en dag. Når det skjer aner jeg ikke. Men jeg snakker også med pappa om det, så han må komme igang med treningen. For hvis jeg skal kjøre Le Mans, så vil jeg gjøre det med pappa, sier Max Verstappen, ifølge ESPN i Storbritannia, i forkant av helgens Frankrikes Grand Prix.

Pappa Jos kjørte Formel 1 fra 1994 til 2003, og har 107 Grand Prix-starter på CVen, men er ikke i nærheten av sin sønns prestasjoner på litt over fire sesonger. To pallplasser og sjette beste startspor i ett løp var det beste far Verstappen har å skilte med fra sin Formel 1-karriere. I mellomtiden har han to Le Mans-starter på baken, med en klasseseier i LMP2 fra 2008 som bestenotering, mens sønn Verstappen kun har spill og simulator som personlige referanser.

– Jeg har sett mye på det, og jeg var der da pappa kjørte. Jeg syns løpet er skikkelig kult. Jeg liker at det er så mange ulike biler i ulike klasser, med mye trafikk og greier, spesielt om natta. Jeg syns det er fantastisk ut å kjøre. Jeg har gjort det på nett, og det er mye moro. Jeg fikk ikke nok av nattkjøringen, sier 21-åringen entusiastisk.

Powered by Labrador CMS