Anniken Lindfjord, her fra NM-runden på Konsmo i vår.

– Du merker at alle kjører litt mer med pigga ute

Karrieren til Anniken Lindfjord (14) er i ferd med å skyte fart nå som hun både kjemper om norsk medalje i crosskart og skal slåss om et lukrativt sete i utlandet.

Publisert Sist oppdatert

GOKART/CROSSKART: Anniken Lindfjord (14) er blitt valgt ut til å være 1 av 16 som får være med på det som heter «FIA Girls on Track», som er en konkurransemodell for å løfte frem unge jenter som ønsker å komme seg opp og frem i motorsporten. 

GOKART/CROSSKART: Anniken Lindfjord (14) er blitt valgt ut til å være 1 av 16 som får være med på det som heter «FIA Girls on Track», som er en konkurransemodell for å løfte frem unge jenter som ønsker å komme seg opp og frem i motorsporten. 

Flere fra Norge har søkt på dette tidligere men har dessverre ikke blitt plukket ut, dette har Anniken nå endret. Hun skal på italienske Franciacorta 5. til 7. september konkurrere mot 15 andre jenter om en av de fire plassene på det toårige programmet i regi av Ferrari Junior Academy og teamet Iron Dames. 

– Det er så utrolig kult, og tror ikke jeg har forstått enda at det her egentlig er ganske stort, og at nå kan jeg få muligheten til å ordentlig vise meg frem i utland. Så jeg er så utrolig stolt over det, og jeg har jo ikke noe mesterskap eller noe, så jeg synes det er helt utrolig kult at jeg har blitt valgt, sier Anniken om det å ha blitt tatt ut til Girls on Track.

Nå forbereder hun seg til utfordringer hun ellers ikke er vant til å møte på hjemmebane. 

– Jeg gleder meg jo selvfølgelig til å utvikle meg som fører, og det er jo stort opplegg og det er ordentlige fagfolk rundt som vet akkurat hva de driver med. Men jeg gleder meg kanskje mest, sånn sett kanskje litt dumt å si, men til å måle seg opp mot noen da, på et annet nivå, andre utøvere, på andre faktorer. Hvis man kommer på NM så kjører man jo bare, her skal vi bli testet fysisk og mentalt og alt, sier Lindfjord.

Slik ble hun interessert

Anniken fikk interesse for bilsport da hun var rundt syv år gammel, da hun fikk se storebror kjøre bilcross. Hun syntes det var gøy å følge med på, men hun legger ikke skjul på at hun heller ville kjøre selv.

– Det var jo så kult å se på, men jeg ble jo til slutt lei av å bare se på. Jeg hadde jo så lyst til å kjøre jeg også, men det var jo mange år til jeg kunne kjøre, sier Anniken.

Noen år senere fikk hun seg en Mini-cadet å begynte da med gokart, før hun raskt gikk over til crosskart. Da slapp pappa Lindfjord å løpe i mellom bilcrossbanen hvor storebror var og gokartbanen der Anniken kjørte på Starmoen Motorsenter. Dette gjorde ingenting for Anniken da hun selv følte det var morsommere å kjøre crosskart, og fikk skikkelig sansen for den formen for bilsport. Drømmen hennes nå er å kunne delta i VM i Rallycross.

Anniken ligger foreløpig på andreplass i norgescupen i Crosskart Extreme Junior, med bare to runder igjen og hun kjenner at det konkurransen begynner å ta seg opp.

– Du merker at alle kjører litt mer med pigga ute, forsvarer det de kan, og prøver å klatre. Det er ikke anspent, men det er litt mer konkurranse nå på slutten. Du føler litt at du må levere nå, sier Anniken før de siste rundene i Crosskart Extreme Junior.

Tilbake i gokarten

Under Girls on Track skal Anniken tilbake til gokartbanen som hun har var innom tidlig i sin bilsport reise. Selv om det har gått noen år siden sist er hun klar for utfordringen.

– Jeg har jo ikke kjørt gokart på mange år, så jeg skal få hvertfall et par treninger på Starmoen. Så jeg blir litt mer vant til gokart og bane.

Nå er gårdsjenta klar for nye utfordringer og ny lærdom når hun skal begi seg ut i nye deler av motorsportverdenen.

– Dagen jeg fikk vite det så sa jeg jo, nå får jeg bare suge til meg kunnskap som en svamp, og lære alt jeg kan om både karting og baneracing. Og lære så mye jeg kan, som jeg da eventuelt kan ta med inn i crosskart eller videre grener. 

Powered by Labrador CMS