Ekström dømt i finalen - Kristoffersson med nok en «clean sweep»

Høydramatikk i Höljes-finalen, og det tok 1,5 time før resultatet var endelig.

Publisert

Det var i siste runde det skjedde, i tett kamp om tredjeplassen mellom Mattias Ekström og Timmy Hansen.

Johan Kristoffersson og Andreas Bakkerud feirer kopien av hver sin plassering fra i fjor, med Johan på topp foran Andreas. (Foto: Simen Næss Hagen)

Det var i siste runde det skjedde, i tett kamp om tredjeplassen mellom Mattias Ekström og Timmy Hansen.

Peugeot-føreren hadde to svinger igjen til å sikre tredjeplassen bak Johan Kristoffersson og Andreas Bakkerud som hadde befestet hver sin plassering på den siste runden. De kjørte inn til henholdsvis første- og andreplass, akkurat som i fjor - men det ble fort glemt i dramatikken mellom Ekström og Hansen som ble den store snakkisen.

Se bildene fra da Timmy Hansen går til frontalangrep på Mattias Ekström før pallseremonien:

[gallery size="large" td_select_gallery_slide="slide" ids="12836,12837,12838,12839,12840,12841"]

På siste runde prøvde Ekström på inneren av Hansen, traff bakhjulet før Hansen i høy fart ble sendt ut av veien og ble til slutt stående i sandfella før det berømte hoppet før målsvingen.

Før pallseremonien brygget det opp til dramatiske scener mellom Hansen og Ekström, der førstnevnte i full sinne ventet på at Audi-føreren skulle gjøre seg ferdig med et intervju.

Deretter gikk han fram og skal ha tatt et ordentlig grep om kjøredresshalsen til Ekström utenfor vår kameralinse, før vi i etterkant kunne se at en IMG-delegat måtte skille de to svenske kamphanene fra hverandre. Ekström forholdt seg etterpå rolig mens Hansen til slutt gikk unna og ble geleidet vekk av sin far Kenneth.

1,5 time senere kom avgjørelsen i disfavør Ekström. Han blir degardert til sjetteplass og får en reprimande fra FIA for incidenten.

Dermed rykker Renault-fører Jeromet Grosset-Janin opp til en smått sensasjonell tredjeplass i finalen.

For det endte, nok en gang, ulykksalig for Petter Solberg, som igjen lå godt an til en god plassering i semifinalen. Han fikk brann i motoren etter få runder og måtte stoppe, og deretter innse foran titusenvis av tilskuere at Höljes skulle ende med nok en fiasko etter ellers sterk kjøring gjennom helgen. Knust la han seg på bakken i fortvilelse over å innse at nok en magisk helg endte med mareritt.

I tillegg ble Kevin Hansen stående i finalen med tekniske problemer, og med storebror Hansen ute og Ekström degardert, så kunne Renault-føreren i det stille ta imot tredjeplassen for løpet.

Seieren til Johan Kristoffersson er hans andre på rad i år med en «clean sweep» i form av best etter kvaliken, best i semifinalen og seier i finalen som gir full pott på 30 poeng. Sammenlagt drar Kristoffersson nå i fra med 40 poengs forsprang ned til Andreas Bakkerud på sølvplass, mens Petter Solberg innehar bronseplassen med ett poengs forsprang på Sebastien Loeb.

Powered by Labrador CMS