EM-ledelse for Sindre - uten at han har vunnet et løp enda

Med to løp igjen kan Sindre Furuseth sikre EM-tittelen i juniorklassen helt på egenhånd.

Publisert

Og det uten at han selv trengte å vinne Rally Polen. Med andreplassen i juniorklassen, som kjøres med R2-biler av utøvere under 27 år, så klatret han like gjerne opp til EM-ledelse.

Sindre Furuseth. (Foto: Jorge Cunha / DPPI)

Og det uten at han selv trengte å vinne Rally Polen. Med andreplassen i juniorklassen, som kjøres med R2-biler av utøvere under 27 år, så klatret han like gjerne opp til EM-ledelse.

Ledelsen overtok han primært fordi hovedrival Efren Llarena krasjet seg ut (se video nederst) av løpet, og selv har de en seks-poenger som dårligste løp å stryke hver for seg. Dermed vil Sindre Furuseth og kartleser Jim Hjerpe også reelt sett lede EM med to poeng før to runder gjenstår. Dog mangler seieren, men tre tellende andreplasser står likevel sterkt i mesterskapssammenheng.

Sparte på bilen

– Vi har tre veldig gode resultater som kan telle blant de fire som teller til slutt, men jeg tror vi trenger en seier. Så om vi klarer å vinne enten i Roma eller i Tsjekkia, så ligger vi best an til å vinne mesterskapet, sier Sindre Furuseth til Parc Fermé.

I utgangspunktet hadde han fortjent en seier med god margin i Polen. Han satte standarden fra første meter med fire etappeseire på de fire første etappene lørdag, men en punktering på SS8 ødela for marginen han hadde bygd seg opp.

Med punkteringen godt i minnet, så tenkte Furuseth mer på mesterskapet enn å ta sin første EM-seier. Derfor kjørte han på margin gjennom søndag for å sikre en god plassering, spesielt etter at han skjønte at hovedkonkurrenten hadde krasjet seg ut av løpet.

– Da jeg så hvor røft det ble i går ettermiddag, og at jeg ikke klarte å ta noe mer innpå da, så ga jeg opp og bestemte meg for å ta bilen til mål. Vi hadde hatt en komfortabel ledelse over til søndag uten punkteringen, og hadde hatt store muligheter til å dra i land seieren, sier Peugeot-føreren fra Råholt i Akershus.

(Foto: Jorge Cunha / DPPI)

To asfaltløp gjenstår

De to neste løpene går altså på asfalt, et underlag Furuseth har brukt mye tid på å spesialisere seg på. Derfor håper han å ha et fortrinn og et godt utgangspunkt før Junior-EM skal avgjøres de kommende løpene.

– Det er to løp jeg kjenner fra før, og det er definitivt et realistisk mål, sier Furuseth om mulighetene til å ta EM-gullet året etter hans desidert verste sesong i en rallybil, der han i fjor brøt samtlige løp han stilte opp i.

For Steve Røkland ser det mørkere ut med tanke på mesterskapet. Han rullet seg ut av Rally Polen lørdag, og valgte å stå over søndag av budsjettmessige hensyn. Dog må Røkland både delta og levere to sterke resultater på asfaltløpene dersom han selv skal ha et medaljehåp i årets EM.

https://www.youtube.com/watch?v=Q4w6EgqNLBE
Powered by Labrador CMS