F1: Valtteri Bottas erstatter landsmannen - nå er han klar for Alfa Romeo

Publisert
Valtteri Bottas. (Foto: Alfa Romeo Racing ORLEN)
Valtteri Bottas. (Foto: Alfa Romeo Racing ORLEN)

FORMEL 1: Før Nederlands Grand Prix ble det klart at Kimi Räikkönen gir seg etter årets sesong, og nylig har rykter og spekulasjoner vært klare i retning at Mercedes-fører Valtteri Bottas erstatter sin landsmann. Mandag bekreftes ryktene, for det Sveits-baserte teamet med italiensk branding kunngjør nå at finnen har signert en uspesifisert flerårig avtale med teamet som i praksis har sine røtter i Sauber.

Det har vært en tydelig kjensgjerning hele denne sesongen at det stod mellom Bottas og George Russell om å fylle inn Mercedes-setet ved siden av Lewis Hamilton til 2022-sesongen. Mercedes har i skrivende stund ikke bekreftet Russell som deres nye fører for neste år, men det er ventet at dette presenteres innen kort tid etter at Alfa Romeo nå bekrefter at de får Bottas på laget neste år.

Hvem som blir hans teamkamerat er foreløpig ikke sikkert. Både nåværende fører Antonio Giovinazzi og Ferrari-junior Callum Ilott er å anse som de heteste kandidatene til dette setet.

– Jeg gleder meg til å hjelpe teamet oppover på griden, spesielt med det nye regelverket i 2022 som gir laget nye muligheter til å ta nye steg. Jeg er stolt over hva jeg har oppnådd i Brackley (hos Mercedes, journ.anm.), og jeg har fullt fokus på å fullføre jobben for nok et verdensmesterskap, men jeg ser også fram til nye utfordringer som venter neste år, sier Bottas i en offisiell uttalelse fra teamet.

Powered by Labrador CMS