F3: Maktdemonstrasjon i kvalifiseringen da Dennis reiste kjerringa med ny pole position

Publisert
Dennis Hauger. (Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool)
Dennis Hauger. (Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool)

FORMEL 3: Nedturen fra Belgia og Spa-Francorchamps for en uke siden er for lengst glemt. For etter en fadese av en kvalifisering i regnværet forrige helg, så var forutsetningene nullstilt til denne helgens kvalifiseringen i forbindelse med Formel 3-løpet som samkjøres med Nederlands Grand Prix i Formel 1.

Dennis Hauger viste i kvalifiseringen på Zandvoort at det han har levert denne sesongen ikke er noen tilfeldighet. For da det gjaldt som mest på siste forsøk, så klinte Dennis Hauger til med bestetid i kvalifiseringen - 13 hundredeler foran David Schumacher, mens Victor Martins tok tredjeplassen, drøye tre tideler bak nordmannen. Erkerival Jack Doohan ble forøvrig nummer fire. Tiden på 1:24,580 satte Dennis etter å ha levert sine beste sektorer gjennom dagen, og 18-åringen makset altså da det virkelig gjaldt som mest.

Dette var forøvrig Haugers tredje pole position for året etter at han var raskest i kvalifiseringen både i Spania og i Østerrike. Pole position gir også fire ekstra poeng i mesterskapet.

Løpsformatet i Formel 3 er slik at bestetid i kvalifisering gir pole position til søndagens løp, som også gir mest poeng og således anses som det viktigste og mest prestisjefylte løpet for helgen. Konsekvensen av å være raskest på kvalifiseringen er at de 12 beste snus om på griden til første løp. Det betyr at Dennis starter lørdagens første løp fra 12. startposisjon. Resultatet fra snus igjen om på de 12 beste for å sette griden til det andre løpet for helgen som kjøres lørdag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS