Får Lamborghini-muligheter som belønning etter god innsats

Leipert Motorsport er så fornøyd med det Marcus Påverud leverer at de gir ham nye muligheter i en helt ny bil.

Publisert

Under GT4-løpet på Spa-Francorchamps denne helgen ble det med en 14. plass og en 9. plass for Marcus Påverud og hans lagkompis Ivan Pareras i deres Mercedes AMG GT4.

(Foto: Leipert Motorsport)

Under GT4-løpet på Spa-Francorchamps denne helgen ble det med en 14. plass og en 9. plass for Marcus Påverud og hans lagkompis Ivan Pareras i deres Mercedes AMG GT4.

En plassering de ser seg godt fornøyd med, selv om de også har vært å finne enda høyere på på resultatlistene tidligere i år.

– Vi har nesten blitt litt bortskjemt med gode resultater, men så lenge vi er inne blant de ti beste må vi si oss veldig godt fornøyd, sier Marcus Påverud i en pressemelding.

Marcus Påverud. (Foto: Leipert Motorsport)

Ekstra vekt

På den raske og legendariske banen sørøst i Belgia fikk de også kjenne på «belønningen» i form av ulempene det medfører å være blant de beste bilene.

– Denne gangen måtte vi kjøre med 60 kilo ekstra vekt i bilen etter gode resultater tidligere i sesongen, men dette kan veksle fra løp til løp. Vi trøblet også med depotstoppet i det andre løpet og tapte cirka 20 sekunder. Uten dette tapet hadde vi vært blant de fem beste, sier Marcus Påverud.

Men apropos belønning, så har unggutten fra Lier utenfor Drammen fått en ny gulrot å glede seg til etter sommeren. Leipert Motorsport, som er teamet han kjører for i den europeiske GT4-serien, har også en Lamborghini Huracan Super Trofeo stående.

Og den ønsker de at Påverud nå skal få sjansen i etter at han har levert resultater over det både ham selv og teamet hadde forventet før sesongen. Sjansen får han i 24-timersløpet på spanske Circuit de Barcelona-Catalunya.

– Det blir en tøff start på september med GT4-løp på Hungaroring første helgen i september og 24-timers løpet i Barcelona bare seks dager senere, men det er jo fantastisk å få en sånn mulighet. Resultatene hittil år har gjort dette mulig, sier Påverud.

Heftig opplevelse

Ellers er opplevelsen av å ha kjørt på Spa-banen i Belgia noe for minnebøkene til Påverud. Dette er en bane Påverud sin generasjon har vokst opp med på TV-skjermen i form av både Formel 1-løp og diverse TV-spill, og da er opplevelsen ekstra stor når man får kjøre der i virkeligheten.

– Det var selvsagt også en fantastisk opplevelse å kjøre på denne legendariske banen. Eau Rouge-svingen med den bratte bakken opp etterpå var en herlig opplevelse i nesten 250 kilometer i timen, sier 18-åringen.

Powered by Labrador CMS