Feiret karrierens første Porsche-pallplass sammen med Kygo

Andreplassen var som en seier for Marius Nakken. Den feiret han like gjerne sammen med en av Norges største artister som han har blitt godt kjent med de siste årene.

Publisert

Den tyske Carrera Cup-runden på Sachsenring ble et karrierehøydepunkt for Marius Nakken. I lørdagens race skulle han endelig få sitt gjennombrudd ved å bli nummer to.

Marius Nakken fikk smake på pallen for alle første gang i den tyske Porsche-cupen sist helg. (Foto: Porsche)

Den tyske Carrera Cup-runden på Sachsenring ble et karrierehøydepunkt for Marius Nakken. I lørdagens race skulle han endelig få sitt gjennombrudd ved å bli nummer to.

Etter en sterk start fikk han løsrevet seg fra hovedfeltet og kunne sikre andreplassen bak en ellers uslåelig Thomas Preining.

– Han var det ikke noe å gjøre noe med. Det eneste jeg måtte tenke på var ikke å gjøre noe dumt. Så måtte jeg etterhvert glemme de tankene og kjøre mitt et eget løp. Lettelsen var stor da jeg passerte målstreken, sier en sjeleglad Marius Nakken til Parc Fermé.

Og det er spesielt måten han fikk andreplassen på som gjør han ekstra fornøyd.

– Det handlet om at jeg kjørte forbi og at ingen andre foran krasjet eller noe sånt. Jeg tok to stykker i første sving og dro fra etter det. Samtidig så jeg at Ammermüller (Michael, journ.anm) lå bak på en fjerdeplass og klarte ikke ta seg forbi, noe som gjorde at jeg kunne kjøre ganske kontrollert og holde luka, sier Ålesund-gutten.

Går for flere pallplasser

Søndagens kjøring endte han på en sjetteplass etter en start av den rake motsetning, der han tapte flere plasser da han la seg på utsiden av feltet.

Helgen var totalt seg av det positive slaget. En sjetteplass var for ett år siden et godt resultat å regne, mens denne sjetteplassen nå kom på en middels OK dag - men med andreplassen friskt i minnet, så kan man konstatere at dette var en suksesshelg.

– Det hjelper på selvtillitten. Nå er det Hockenheim om to uker, vi har friske dekk og kan stille sterkt der, sier Nakken, som dermed håper å kunne kjempe om nye pallplasser i sesongavslutningen.

God venn av Kygo

Helgen på Sachsenring ble avsluttet i Berlin. Gjennom felles bekjente har Nakken blitt godt kjent med bergenseren Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent under artistnavnet Kygo.

Marius Nakken holder relativt lav profil om bekjentskapet med artisten Kygo, men har ved få anledninger publisert deres sammenkomster i sosiale medier. Til venstre da Nakken fikk sitte på i privatflyet fra Berlin til Bergen, og til høyre sammen med kameraten og fotograf Johannes Lovund og Kygo i Ålesund i fjor. )Foto: Privat)

Den verdenskjente musikkprodusenten hadde konsert i Berlin søndag kveld, hvor Nakken fikk være med Kygo og hans mannskap, ettersom Kygos fotograf Johannes Lovund er Nakkens bestekompis.

– Det er ganske sykt egentlig. Kompisen min har vært med lenge, og jeg har blitt kjent med dem siden han slo igjennom internasjonalt for fullt. Så det passet bra at de var i Berlin nå, for da fikk jeg også bli med dem på kvelden og samtidig fly med dem til Bergen i privatflyet hans, sier Nakken.

Nakkens vennskap med Kygo er også dokumentert rett i albumlista til den verdenskjente produsenten. På albumbildet til hans populære album «Stargazing» er det Marius Nakken som lyser opp med lommelykt mens bildet ellers domineres av nordlyset som pryder resten av coveret.

– Lite visste Johannes og jeg at dette bildet som vi tok utenfor kontoret hans skulle bli coveret til Kygos nye EP sammen med navn som Selena Gomez, Ellie Goulding og U2, skrev Nakken på sin Instagram da albumet ble lansert for snart et år siden (se posten over).

Powered by Labrador CMS